Fudbal

STANKOVIĆ UŽIVAO NA MARAKANI - ''DA SE PLAŠIM, NE BIH RADIO'': Zvezdi je trebalo OVO, da klikne!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli ubedljivom pobedom oduševili šefa stručnog štaba.

Izvor: YouTube/Zvezda TV

Crvena zvezda je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U Beogradu je ubedljivo savladan Kairat (5:0), a Dejan Stanković je i na konferencijama prethodnih dana bio veoma samouveren. Ponovio je svoje reči i nakon prolaza - veruje u momke koje trenira!

Naredni rival biće moldavski Šerif, o kom još nije razmišljao, a ovakva pobeda bila je veoma bitna timu koji je nešto sporije ušao u sezonu. Nakon tri meča u novoj sezoni, desio se i ubedljiv trijumf.

Straha nije bilo, iako je crveno-beli tim bio u teškoj situaciji nakon prvog meča. Srpski šampion je mogao da bude eliminisan, ali je snagu pokazao u Beogradu.

''Uvek sam samouveren kad imam ovakve momke. Znam kako rade, šta rade. Nisam se plašio, ne bih se bavio fudbalom da se plašim. Porasteš i kao klub i kao trener i kao igrači...'', počeo je Stanković na konferenciji.

Tribine su bile ispunjene, barem do pola, ali ne na način na koji smo navikli na stadionu Rajko Mitić. Zvezdu su gledala samo deca do 14 godina i napravili su odličnu atmosferu.

''Mnogi su verovali da će ova ekipa ići dalje. Bilo je uživanje sa našom decom, lepa energija. Nadam se da će već od sledećeg meča stadion da grmi'', rekao je Dejan Stanković, uz zahvalnicu dečacima i devojčicama koji su gledali meč.

Trener Crvene zvezde otkrio je da njegova ekipa nakon ovog meča može da klikne i u nastavku sezone ispuni sva očekivanja.

''Ovo je tek četvrta utakmica u sezoni. Važnost, pritisak, kod nas je to okrenuto, sve je na početku sezone. Bila nam je potrebna jedna ovakva utakmica. Jaka i moćna, da momci kliknu i vrate se u staro raspoloženje. Mnogo sam ponosan, ne znam kako bih opisao način na koji ovi momci brane boje kluba i šta sve daju za tim. Već u subotu je prvenstvo, moramo da održavamo korak. Već u utrak treće kolo, ide utakmica za utakmicu... Nastavićemo da radimo isto i da bude''

Posebno se večeras istakao Aleksandar Dragović. Kao dečak je dolazio na stadion sa dedom, a sada pred devojčicama i dečacima pokazao kakav lider kluba može da bude. Pravi!

''Svi su oni veliki zvezdaši. Dragović od prvog dana pokazuje kvalitete. Ljudski, igrački, veliki je profesionalac. Postaje lider ovog tima, preuzima odgovornost. On ima iskustvo i kada povede ekipu... Mislim da su momci večeras timski pokazali sve. Nema vremena za stare zasluge, idemo dalje''

Nekadašnji vezni fudbaler Crvene zvezde nije želeo da govori o problemima koje tim ima. Zapravo, od tri dosadašnja meča, nije zadovoljan samo sa 45 minuta fudbala.

''Stalno bih voleo da imam takve 'probleme'. Ne znam o kakvim problemima se priča, samo sam prvim poluvremenom u Kazahstanu bio malkice nezadovoljan. Tu sam pogrešio, priznajem. Tražio sam revanš, imam ove momke i Marakanu. Ja stvarno verujem u ove momke'', 

O narednom protivniku više reči biće narednih dana.

''Nisam gledao Šerif, video sam da su rano primili gol, pa preokrenuli. Stvarno ima vremena. Ne zadovoljavamo se plasmanom u grupnu fazu, nije dovoljno što je obezbeđena evropska jesen'', rekao je Stanković.