Šok!

SRBI NAPRAVILI SENZACIJU - IZBACILI HRVATE IZ EVROPE: Dobra vest za naš fudbal - rezultat koji nam mnogo znači!

Autor Dušan Ninković

Šokantan rezultat u Kazahstanu znači da su Splićani završili evropski put.

Izvor: MN Press

Fudbaleri kazahstanskog Tobola napravili su senzaciju u revanš meču kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Pobedom nad Hajdukom (4:1) posle 120 minuta fudbala uspeli su da nadoknade rezultat iz prvog meča i tako eliminišu hrvatski tim.

Nama je ova vest zanimljiva zbog borbe za dobru poziciju na UEFA listi, ali i zbog dobre partije koju su pružili bivši igrači Zvezde i Partizana. Dušan Jovančić je bio strelac, a Zoran Tošić asistent u meču protiv Hajduka iz Splita.

Tobol - Hajduk Split 4:1 (3:0, nakon 90 minuta)

Imao je Tobol šansu da sve reši pre produžetaka, ali ih je gol rođenog Zemunca Emira Sahitija u 94. minutu sprečio u tome. Odigrano je još 30 minuta, u kojima su Kazahstanci uspeli da postignu gol i prođu dalje.

Za pobedu su najzaslužniji dvostruki strelac Igor Sergejev i strelac pobedonosnog gola Aškat Tagibergen, ali značajnu ulogu imaju i Srbi. Dušan Jovančić je načeo goste iz Splita, a Zoran Tošić asistirao za drugi gol.

Kazahstanci

Šahtjar iz Karangadija savladao je rumunski FCSB (penalima 5:3), napravio veliko iznenađenje i pokazao za se u Kazahstanu igra dobar fudbal.

Tokom prvih 45 minuta fudbala nije bilo golova, a nekadašnji vezni igrač Zvezde zatresao je mrežu u 56. minutu. To je najavilo seriju Tobola, koji je u narednih 10 minuta preko Sergejeva postigao još dva gola i tako stigao nadomak plasmana u treću rundu. Ipak, morali su težim putem.  

Kazahstanski predstavnik će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča Apolon Limasol - Žilina, a za hrvatski tim završeno je učešće u Evropi. Splitski Hajduk se oprostio od evropskih takmičenja ''u sezoni kupanja'', što je dobra vest i za srpski koeficijent.

Do kraja jeseni, a verovatni i narednog proleća, vodiće se velika borba između Srbije i Hrvatske za što bolju poziciju na UEFA listi.