Prošli!

MLADI MOMAK POSTAO HEROJ PARTIZANA! Crno-belima teže u Slovačkoj: "Gol iz prve šanse, vratilo nam se!'"

Autor Dušan Ninković

Partizan je prilično sigurnim koracima stigao do trećeg kola kvalifikacija, uz dve pobede protiv slovačkog tima.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Crno-beli su u trećem kolu evropskih kvalifikacija. Nakon minimalne pobede u Beogradu DAC iz Dunajske Strede savladan je rezultatom 2:0 u Slovačkoj, a tim Aleksandra Stanojevića sada čeka težak izazov u vidu Sočija.

Nakon turbulentnog meča u kom je jedan od junaka postao Aleksandar Popović crno-beli bi mogli da nadograde samopouzdanje koje im ne manjka na početku ove sezone. Iako je igra bila za nijansu slabija nego u prvom meču, rezultat je bio ubedljiviji.

Upravo o tome govorio je Aleksandar Stanojević. Njegovom timu ''vratile su se'' neke stvari iz prvog susreta, kada je crno-beli tim bio kreativan, ali ne i efikasan.

''Možemo biti zadovoljni pobedom i rezultatom u obe utakmice, iako danas nismo bili na nivou iz prvog meča. Međutim, vratile su nam se neke stvari jer smo tada imao pet zicera, a sada smo iz prve šanse zatresli mrežu. Imali smo i sreće, kada je Popović odbranio penal. To je uz kapitenski potez Saše Zdjelara bio detalj koji je prelomio utakmicu''

Na kraju, Stanojević je čestitao fudbalerima Partizana prolaz u treće kolo kvalifikacija za Konferencisjku ligu.

''Dva puta smo pobedili, stvorili smo više šansi i čestitam mojim igračima. Dali su sve od sebe, pokazali su karakter i idemo dalje'', rekao je Stanojević.

Sličnog razmišljanja, ali uz poseban osvrt na partiju mladog Popovića, bio je na konferenciji i Saša Zdjelar, koji trenutno igra ''kapitenski'', po rečima Stanojevića.

''Složio bih se sa šefom da je ova utakmica za nas bila dosta teža od prve. U Beogradu smo imali mnogo više šansi. Opet, i ovo je jedna dobra utkmica, dosta teška jer smo ušli malo nervozno, ali iz prve šanse smo postigli pogodak i kasnije je bilo dosta lakše. Napravili smo penal, pa nam je jedan mlad momak pomogao da ostanemo u utakmici. Čestitam mu na tome ovom prilikom. Na kraju smo pobedili ubedljivo, ali ovo nije kraj, mi imamo teške utakmice ispred nas'', rekao je Zdjelar.

Partizan u trećem kvalifikacionom kolu igra protiv Sočija, koji je prethodne sezone bio petoplasirani tim Rusije. Prvi meč će se igrati na gostovanju naredne nedelje, a revanš je u Humskoj 12. avgusta.