Sjajan!

ZNAO SAM GDE ĆE DA ŠUTIRA PENAL, SVE SMO SPREMILI: Partizanov heroj se oglasio, Popović objasnio kako je rešio meč!

Autor Nikola Lalović

Mogao je Partizan da strepi u finišu, ali mladi Aleksandar Popović je to sprečio!

Izvor: MN Press

Partizan je prošao dalje u Ligi konferencija pošto je i u revanšu savladao Dunajsku Stredu. Trijumfovali su crno-beli sa 2:0, a ko zna kako bi se meč završio da u 78. minutu mladi Aleksandar Popović nije odbranio penal! 

On je zaustavio udarac hrvatskog veziste Andrije Balića sa bele tačke, a nakon toga je Rikardo Gomeš svojim pogotkom rešio meč. 

Posle utakmice je istakao da je dobro znao gde će lopta ići jer se pripremao za mogući penal.

"Ne bih iskreno isticao sebe jer najbitnija je sledeća utakmica. Večeras će biti malo slavlja, ali već od sutra gledamo ka Voždovcu i ostalim utakmicama. Radili smo analizu sa trenerom Jovšićem i otprilike sam znao gde šutira penal, bilo je samo pitanje tajminga", otkrio je Popović.

Mladi golman Partizana prošle sezone dobijao je šansu između stativa crno-belih jer je ispunjavao pravilo bonus igrača, a sada iako više nije "bonus" pokazao je da može da zameni Vladimira Stojkovića. Ipak, nije mala stvar zameniti legendu kluba na golu. 

"Ima pritiska uvek, i zbog Stojketa jer je on stvarno legenda kluba, ali i samog Partizana jer se ovde samo pobeda računa", rekao je on. 

Na početku su crno-beli imali problema sa nezgodnim domaćinom, ali kada je pao prvi gol sve je bilo lakše. 

"Nikad se ne zna i nezgodne su evropske utakmice. Mi smo imali prednost i znali smo da treba da budemo strpljivi. Imali smo malo lošijih 15 minuta, ali nakon postignutog gola negde smo ušli u naš ritam i sve je išlo u dobrom pravcu", dodao je Popović i ukratko analizirao narednog rivala, tim Sočija.

"Sigurno neće biti lagan protivnik, Rusi uvek igraju čvrsto i tvrdo, mada imamo iskustva. Igrali smo sa dosta ruskih ekipa na pripremama. Imamo šanse za prolaz kao i u svakoj utakmici i sa svakim možemo da igramo". zaključio je on.