SJAJAN MEČ

NI 2:0 NIJE BILO DOVOLJNO! Proleter nadoknadio zaostatak, pa se uzalud radovao pobedi: VAR prekinuo slavlje Kolumbijca

Autor Nemanja Stanojčić

Neverovatna utakmica za sve ljubitelje fudbala. BIlo je svega...

Izvor: Printscreen/Arena sport Tv

Superligaško kolo u Srbiji otvoreno je fantastičnom utakmicom na "Karađorđu". Duel Proletera i Novog Pazara je imao sve - neverovatan promašaj, neiskorišćeni penal, vraćanje od 0:2 i gol koji je poništio VAR.

Na kraju su timovi morali da se zadovolje sa osvojenim bodom - 2:2 (0:1).

Poveli su gosti u 18. minutu preko Almira Aganspahića. Mogao je domaćin da izjednači pred odlazak na pauzu, ali Viktor Živojinović nije pogodio sa penala, tako da je Novi Pazar imao prednost na poluvremenu.

Samo što su se vratili na teren bilo je 0:2, pogodio je Stefan Dimić. Bio je to znak za "buđenje" Proletera. Stefan Tomović je u 49. minutu smanjio zaostatak, a onda je u 54. minutu Đorđe Bašanović promašio nemoguće. Srećom, tri minuta kasnije je sve ispravljeno.

Dilan Ortiz je postigao svoj prvi pogodak u dresu novog kluba. Kolumbijski napadač je u 87. minutu postigao i svoj drugi pogodak. Radovao se sa saigračima, ali to nije dugo trajalo. Usledila je VAR provera, posle koje je sudija Marković pokazao da je Kolumbijac igrao rukom i da se gol poništava.

Trener Branko Žigić nije bio zadovoljan.

"Ušli smo u ovu utakmicu sa namerom da pobedimo nismo očekivali takav ishod prvog poluvremena. U drugom smo bili hrabriji, dali dva gola i to nam je donelo bod koji ne bih prihvatio pre početka meča. Dali smo i treći gol, VAR nam je poništio. Momcima nemam šta da zamerim, idemo dalje i nadamo se da će pobeda uskoro stići", rekao je Žigić.

Ni njegov kolega sa klupe Milan Milanović nije bio srećan.

"Imali smo dva propusta u drugom delu, primili dva gola. Šta da se kaže? Vodili smo 2:0, dobro zalaganje, korektna igra na sredini. Možda nam je nedostajalo da malo više napadnemo protivnika", zaključio je Milanović.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt