Fudbal

STANOJEVIĆ POTVRDIO - PARTIZAN HOĆE AJAKSOVOG ĐAKA! Crno-beli poslali 2 ponude: "Takvog igrača tražimo"

Autor Mladen Šolak

Partizanov trener o prelaznom roku, mogućim rivalima u plej-ofu Konferencijske lige, rotaciji golmana Popovića i Stevanovića...

Izvor: YouTube/FK Partizan Beograd/aemerson7 HDTV

Posle "duple" pobede u dvomeču protiv Dunajske Strede, Partizan se u miru priprema za novo supeligaško kolo i duel protiv Voždovca u nedelju od 21 čas.

U danima pre gradskog okršaja protiv "zmajeva", iz Holandije je potvrđeno da su crno-beli zainteresovani za igrača Tventea Kvinsija Meniga (25), bivšeg Ajaksovog đaka.

Stanojević je na konferenciji za novinare otvoreno govorio o njemu.

"Poslali smo dve ponude na dva različita mesta. Imamo interesovanja, radimo na tome. Znate kako je teško i kako nikad do kraja ne znate da li će i šta će biti. Tražimo profil baš takvog igrača, koji može da igra u 'centrali', kao drugi napadač ili da ide na jedan i drugi bok. Takve igrače tražimo, videćemo da li će se nešto realizovati. Ne možemo zavisiti od jednog igrača. Razmišljamo u tom pravcu. Od kada je propao transfer Ngoja rekao sam da nam je potreban još jedan igrač u napadu koji može da igra po boku".

Razumljivo, Stanojević nije hteo da otkriva ko je drugi igrač i u kom klubu igra, ali je i naglasio da se ne opterećuje time.

"Zapad Evrope je u pitanju, to su ti profili igrača, sličan je... Ništa nije blizu, ali nije ni daleko. Ja bih to voleo, ali vidite da ne pričamo, nismo opterećeni time. I u Sloveniji na pripremama je uvek neko bio blizu. Svako radi svoj posao. Ako neko dođe, super. Sa Rikardom smo se zatvorili po pozicijama, ali sigurno bi nam značila pojačana konkurencija".

POHVALE POPOVIĆU, ALI BRANI STEVANOVIĆ

Izvor: MN Press

U Paritzanovom trijumfu u Slovačkoj u prvom planu bio je golman Aleksandar Popović, koji je "skinuo" penal Dunajskoj Stredi i sprečio burnu završnicu.

U skladu sa ranijom najavom, šansu u nedeljnom meču protiv Voždovca dobiće Nemanja Stevanović.

"Sećate se da je tako Stevanović odbranio penal protiv Spartaka, pa posle nije branio. Imamo način na koji radimo, imamo poverenje u obojicu golmana. Popović je golman u koga verujemo, mlad je, nadam se i da će biti budući 'A' reprezentativac, međutim mi želimo da imamo sve igrače u fokusu. Stevanović je to pokazao, zaslužio, on je jedan od lidera tima. Oni će imati svoj prostor cele godine, bez obzira ko bude branio. Dakle, da, počeće Neca utakmicu".

I to neće biti jedine promena, jer se očekuje da mesto u startnoj postavi dobije i bek Marko Živković.

"Svi osim Obradovića i Miljkovića su zdravi. Znamo koliko nam je važna utakmica, moramo da nastavimo niz, tako se i spremamo. Biće izmena, neće biti kalkulacija i izaći ćemo u najjačem sastavu u ovom trenutku", rekao je Stanojević.

"Biće neki igrači uigravani, da ne prejudiciram, ali evo da kažem da će Živković dobiti šansu. Uradio je odlične pripreme, tamo je istakao kandidaturu da bude ravnopravan sa Miljkovićem. Lutovac je odigrao odlično obe utakmice, i protiv Vojvodine i DAK-a. Da li je će biti još izmena? Evo, motam po glavi i biće još tri-četiri izmene u odnosu na prošlu utakmicu. Ali znate da rotiramo stalno i da to ne znači da će to biti smernica za sledeće utakmice... Čeka nas i putovanje u Pazar i moramo da rotiramo"

"JEDINO JE ŽREB SREĆA"

Izvor: MN Press

Neuobičajeno rano, još u petak, UEFA je skratila listu potencijalnih protivnika crno-belih u plej-ofu za grupnu fazu Konferencijske lige. Partizan je tako saznao da bi mogao da igra i protiv Olimpije Save Miloševića.

Stanojević još ne želi da konkretno govori o tome zato što žreb nije održan, a i zato što pre toga dolazi meč protiv Voždovca.

"Ima tu Turaka, Austrijanaca, ima tu jakih parova... Sad smo dobili Soči, koji je superligaš Rusije i ekipa iznad nekih timova koji su velikani. Hvala Bogu, sebe cenimo dosta i onda kad pričamo o sebi može da se desi da su nam neke ekipe 'lošije'. Pratili smo Soči, odmah posle meča sa Slovacima raspitao sam se, bavio sam se njima, to je prirodno. Videli smo da igraju sa tri pozadi, igraju specifičan stil, pogledaćemo i kako su prošle godine igrali. Ispratićemo"

"Što se tiče žreba, u sreću ne verujem u fudbalu, čak ni kad su penali. Jedino je žreb sreća, tu je imate ili nemate. Ostalo je sve kako zaslužiš. Nadamo se da ćemo prvo da prođemo Soči, pa posle o tom - potom", poručio je Aleksandar Stanojević.