Na raskrsnici!

SRBIN MOŽE DA BIRA - ITALIJA, ŠPANIJA I FRANCUSKA: Defanzivca traže velikane, a on mesec i po dana bez kluba!

Autor Nebojša Šatara

Srpski reprezentativac je na raskrsnici karijere...

Srpskom štoperu Nikoli Maksimoviću (29) istekao je ugovor sa Napolijem, a on u ovom trenutku može da bira novi klub za nastavak karijere. Četiri velika kluba iz tri fudbalske zemlje interesuju se za bivšeg defanzivca Crvene zvezde.

Fudbaler je do 30. juna bio igrač kluba sa stadiona "Dijego Maradona" do sada nije pronašao novi angažman, a jedna od opcija je i produžetak ugovora sa ekipom iz Napulja. Pored toga, Srbina zovu po jedan italijanski, španski i francuski tim.

Poslednjih dana u italijanskim medijima je objavljeno da je Maksimović težio ka potpisivanju novog ugovora s Napolijem, čiji je igrač od 2016. godine. Ipak, to više nije tako realna opcija, pošto je od isteka ugovora već prošlo skoro mesec i po dana, a novi dogovor nije na vidiku.

Za defanzivca iz Užica pojavile su se dve alternative. Ozbiljno je zagrizao francuski Olimpik iz Marseja, a prema tvrdnjama medija u Italiji, celu situaciju pomno prati i španska Sevilja. Andalužani će morati najpre da prodaju nekog fudbalera, kako bi mogli da ulažu u pojačanja.

Takođe, u italijanskoj štampi pominjana je i Roma, kao potencijalna destinacija za Maksimovića koji je još krajem prošle sezone bio na meti šampiona Intera, a ovog leta ga je želeo i jedan velikan turskog fudbala.

(mondo.ba)