KREĆU!

IZBACIO IH JUNAJTED, A SAD DOLAZE U NOVI SAD: Vojvodina se odmorila i spremna je za novu evropsku pobedu!

Autor Milutin Vujičić

Vojvodina se izborila sa Litvancima, a sada na Austrijance.

Izvor: MN Press

Vojvodina je sa dve minimalne pobede izbacila litvanski Panevežis, ali sada sledi znatno ozbiljni izazov. Rival našem predstavniku u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu biće austrijski LASK.

U pitanju je klub koji je prošle sezone bio trećeplasiran u Austriji, a koji će sa Vojvodinom igrati u četvrtak u 19 sati na stadionu "Karađorđe", pa su zbog zgusnutog rasporeda "lale" odlučile da odlože meč sa Mladosti za vikend kako bi bili potpuno spremni za evropske obaveze.

"LASK je stabilan evropski klub, koji ima sjajne rezultate u protekle dve godine u Evropi. Pretprošle sezone su ispali u osmini finala Lige Evrope od Mančester Junajteda, prošle im je falio bod da prođu grupu. LASK ima ozbiljan igrački kadar, igraju direktan fudbal, dosta trče i fizički su jaki i disciplinovani", rekao je Slavoljub Đorđević.

"Njihovo najopasnije oružje je što igraju kao tim, nema individualaca. Napadaju sa velikim brojem igrača, najčešće u formaciji 3-4-3, nekada 3-5-2".

Problem za Vojvodinu je što Miljan Vukadinović i Mihajlo Nešković treniraju sa ekipom, ali neće igrati.

"Uspeli smo da odložimo utakmicu u Lučanima i to nam je pomoglo da oporavimo neke igrače koje su igrali roviti protiv Panevežisa, tu pre svega mislim na kapitena Čovića. Sa nama treniraju i Vukadinović i Nešković, ali oni neće biti u sastavu za ovaj meč", rekao je Slavoljub Đorđević i zaključio:

"Očekujem da dođe što više publike, da podrže ove momke, učinićemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat".