VREDI LI?

PAO REKORD! NAJVEĆI TRANSFER IKADA U PREMIJER LIGI: Gvardiola "razbio" kasu - 117 miliona za Engleza!

Autor Milutin Vujičić

Bio je jedan od najboljih igrača Premijer lige prošle sezone, a sada će igrati za šampiona.

Izvor: Profimedia

Mančester siti je angažovao veliko pojačanje ovog leta pošto su konačno dogovorili transfer Džeka Griliša, fudbalera koga je Gvardiola tražio već duže vreme.

Nisu u Aston vili bili zainteresovani da svog kapitena prodaju tek tako, pa su na kraju uspeli da "izboksuju" najveći transfer u istoriji Premijer lige - i to za fudbalera koji u ovom takmičenju nije odigrao ni 100 mečeva. Međutim, to što je odigrao, posebno prošle sezone, bilo je vredno 117.000.000 evra.

Džek Griliš se odmarao u Hrvatskoj i po povratku je potpisao ugovor prethodne noći, javlja italijanski novinar Fabricio Romano, a u toku današnjeg dana obaviće lekarske preglede i biti predstavljen u novom klubu.

Šampion je tako dobio vrlo vredno pojačanje, ali biće zanimljivo videti kako će ga Gvardiola uklopiti u svoj sistem. Do sada je Griliš navikao da se sve "vrti" oko njega u Vili, dok će u Sitiju biti drugačija situacija, pošto će morati da se podredi timu i doprinosi na načine na koje do sada nije navikao.

U međuvremenu je Dani Ings iz Sautemptona prešao u Vilu za 25 miliona, a doveli su i Leona Bejlija iz Leverkuzena za 35. Jamajkanac će biti direktna zamena za Griliša.

Fudbaler koji igra na mestu levog krila ili ofanzivnog veznog blistao je prošle sezone u Premijer ligi, ali do povrede. Na 26 mečeva je zabeležio 12 asistencija i šest golova, a potom je dobio poziv i za Evropsko prvenstvo.

Međutim, nije se naročito naigrao, što je nerviralo navijače Engleske... Možda da je fudbaler Sitija, igrao bi.

Videćemo kako će to izgledati kod Gvardiole.