Fudbal

SAVO MILOŠEVIĆ U PROBLEMU, PARTIZANU BLIŽI PORTUGAL OD SLOVENIJE: Olimpija pala na ostrvu, čeka je TEŽAK put ka plej-ofu

Autor Mladen Šolak

Iako su odigrani tek prvi mečevi 3. kola kvalifikacija, pred timom srpskog stručnjaka biće jako delikatan zadatak u Stožicama.

Izvor: ‚Mondo/ Goran Sivački

Žreb za plej-of Konferencijske lige spojio je Partizan i Olimpiju iz Ljubljane Save Miloševića u potencijalni par, ali je trenutno krajnje neizvesno da li će se taj dvomeč dogoditi.

Dok se Partizan vraća iz Rusije sa sasvim aktivnim rezultatom protiv Sočija (1:1), Ljubljančani će narednog četvrtka u Stožicama morati da nadoknade dva gola minusa iz večerašnjeg poraza protiv Santa Klare - 0:2 (0:2)

Na Azorskim ostrvima, u središnjem delu Atlantskog okeana, tim Save Miloševića izgubio je golovima Karlosa u 14. minutu i Mansura u 47, pa će u revanšu sledeće nedelje morati da odigraju drastično bolje nego večeras, ali i u prethodnom dvomeču protiv Birkirkare sa Malte, koju su eliminisali posle penala.

Dodatna komplikacija za Ljubljančane je to što u drugoj utakmici protiv Portugalaca neće moći da računaju na večeras isključenog veterana, defanzivca Uroša Koruna.

Iako Olimpija i dalje sklapa tim, što je potvrdila i početkom nedelje dovođenjem đaka Rome, napadača Lamina Tala (19), igre u Evropi moraju biti drastično bolje da bi ekipa Save Miloševića mogla da se približi eventualnom dvomeču protiv crno-belih ili Sočija.