ZAPAMTITE IME

ČUKARIČKI IH POBEDIO, A DIREKTOR PREPORUČUJE IGRAČA "VEČITIMA": Taj momak bi trebalo da igra u Zvezdi ili Partizanu!

Autor Milutin Vujičić

Voleo bi da ga ima i u Čukaričkom, ali to nije realno.

Izvor: MN Press

Čukarički je sinoć u Humskoj ostvario veliku evropsku pobedu nad Hamarbijem (3:1) i nalazi se na korak od plej-ofa za grupnu fazu Konferencijske lige, a malo je reći da su svi na Banovom brdu oduševljeni ovim rezultatom.

Igrala je Čuka sjajan fudbal, a direktor Vladimir Matijašević kaže da je to model kojem teže. Ipak, želeo je i da spusti loptu jer Čukaričkom predstoji i revanš u Švedskoj, a u najmanje još 90 minuta fudbala može mnogo toga da se promeni ako potcenite protivnika.

"Svaka čast igračima i stručnom štabu. Ekipa je pružila maksimum, odigrala vrlo dobar meč protiv sjajnog rivala. Ovo je svakako model kojem težimo, ali daleko od toga da smo nešto epohalno uradili. Odigrano je samo prvo poluvreme u meču protiv Hamarbija, znamo šta nas čeka u revanšu", kazao je Matijašević koji je nahvalio odlične igrače Hamarbija, poručivši da dobro znaju da imaju i bučne navijače.

"Ostvarili smo dobar rezultat, ali Hamarbi je i dalje favorit. Samo ukoliko ponovimo nivo igre iz prvog meča, ukoliko 'izginemo' u svakom duelu u Stokholmu, imaćemo pravo da se nadamo plasmanu u plej-of za Ligu konferencija. Ali, pre toga imamo vrlo zahtevnu utakmicu protiv Kolubare u Lazarevcu, start prvenstva je od ogromne važnosti za naš tim".

Matijašević je objasnio i da je Čukarički morao bez Mijailovića i Stevanovića, za koje se nada da bi mogli da zaigraju u Švedskoj, a posebno mu se dopao jedan igrač Hamarbija koga preporučuje i "večitima".

"Momak sa brojem šesnaest, Ludvigson, je stvarno pravio razliku na terenu. Voleo bih da imamo takvog igrača, ali to je nemoguće u ovom trenutku. Smatram da je to tip fudbalera koji bi trebalo da igra u Crvenoj zvezdi ili Partizanu, stranac je koji bi mnogo doneo našim najvećim klubovima", rekao je on.

Za kraj razgovora za klupski sajt zahvalio se svima koji su bili uz Čukarički, a nada se podršci "od kuće" i narednog četvrtka u Švedskoj.

"Pre svega, hvala ljudima koji su došli na stadion i navijali za Čukarički. Dali su nam ogromnu podršku, prelepo je bilo igrati u takvom ambijentu. Na stadionu Partizana viđena je porodična atmosfera, mnogo roditelja sa decom, nadam se da su svi uživali. Na nama je da damo sve od sebe i da pokušamo da im obezbedimo još najmanje jedan evropski spektakl u Beogradu", zaključio je direktor Čukaričkog čiji klub u plej-ouf čeka bolji iz duela Bazela i Ujpešta (2:1).