Poraz na startu

JOKANOVIĆ POČEO PORAZOM: SVI GLEDALI SUDIJU - ALI NIJE BILO PENALA: Izgubio od ekipe Engleza koga pamtimo po tučama

Autor Mladen Šolak

Ekipa Slaviše Jokanovića izgubila na njegovom novom početku u Engleskoj.

Izvor: Profimedia

Šefild junajted je porazom od Birmingema 0:1 počeo eru pod vođstvom srpskog stručnjaka Slaviše Jokanovića.

Povratnik u Čempionšip iz Premijer lige poražen je golom odluke u 19. minutu, kada je defanzivac gostiju Maksim Kolan pogodio mrežu glavom na asistenciju levog krila Žeremija Bele.

"Jokan" je pokušao da promeni situaciju uvođenjem trojice napadača (Mekburnija, Brustera i Šarpa), ali nisu uspeli da "probiju" čvrstu odbranu Birmingema.

Ekipa nekadašnjeg veziste Lidsa Lija Bojera, poznatog po brojnim incidentima za vreme igračkih dana, gledala je kako Jokanov Šefild "drži" loptu i ima posed, ali i kako ne uspeva da izjednači.

Možda bi to bilo promenjeno sredinom drugog dela, da je sudija Tim Robinson dosudio penal za Jokanovićev tim kada je Džon Flek šutirao, a defanzivac Birmingema Gari Gardner odbio loptu rukom.

Izvor: Profimedia

Međutim, arbitar nije dosudio jedanaesterac i tu odluku nije menjao, kao što se do kraja nije menjao ni rezultat, pa je pobedila ekipa nekadašnjeg reprezentativca Engleske (jedan nastup), koji je ostao poznat po tome što se tukao sa saigračem na jednoj utakmici u Njukaslu.

Jokanović će morati da nađe rešenje za i dalje očigledan problem Šefild junajteda sa realizacijom, jer su prošle godine u Premijer ligi postigli samo 20 golova.

Za povratak u taj rang moraće mnogo bolje i konkretnije u napadu...

Podsetimo, Jokanović se ovog leta vratio u Englesku iz Katara, gde je vodio Al-Harafu, na čijoj je klupi sad poznati Italijan Andrea Stramaćoni.

Jokan je prethodno u dva mandata imao sjajne epizode u Čempionšipu, kada je uvodio u Premijer ligu Votford, pa Fulam.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt