POGLEDAJTE

NEKADA SE NUDIO ZVEZDI, SADA HITA KA LIGI ŠAMPIONA: Srbin izbacio Džerardov Rendžers, igra najbolje u karijeri! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Veljko Birmančević nije uspeo da ostvari dečački san i zaigra za beogradske crveno-bele, ali bi sa Malmeom mogao da zaigra u Ligi šampiona.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde su u utorak uveče doživeli debakl ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Šerifa, šampiona Moldavije.

No, za to vreme, jedan navijač Zvezde imao je sjajnu noć u Škotskoj - Veljko Birmančević odigrao je veliku ulogu u šokantnom preokretu Malmea na gostovanju Rendžersu, timu koji sa klupe vodi legendarni Stiven Džerard.

Fudbaler koji se svojevremeno javno nudio Crvenoj zvezdi, isticavši da je njegov dečački san da zaigra za crveno-bele, odigrao je još jedan sjajan meč protiv šampiona Škotske.

Birmančević je u prvom susretu bio strelac i asistent za Malme u pobedi 2:1, a sada je u revanšu asistencijom pogurao Šveđane do trijumfom istim rezultatom - ukupno 4:2 posle dve utakmice!

A daleko od toga da je počelo dobro po njegov tim. Rendžers je preko Alfreda Morelosa poveo već u 18. minutu, a Inosent je u redovima Malmea bio isključen u nadoknadi prvog poluvremena.

Uprkos igraču manje, Birmančević je sjajnom asistencijom za Hrvata Antonija Čolaka poveo Malme ka izjednačenju u 53. minutu, da bi četiri minuta kasnije Čolak novim golom utišao "Ajbroks".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Rendžers je tako ostao bez šansi da se plasira u Ligu šampiona, a nekadašnji igrač Čukaričkog će pokušati da tamo stigne preko bugarskog Ludogoreca, koji je eliminisao Olimpijakos.

Iako je Birmančević u danima dok je igrao za Čukarički govorio da želi da postane igrač Zvezde, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić odbio je takvu opciju pošto je kreativni ofanzivac svojevremeno nosio dres Partizana. U Malme je otišao početkom godine u transferu vrednom 1.000.000 evra, a reklo bi se da je taj novac već "isplatio"...