ŠTEDNJA

PRODALI IGRAČA ZA 115 MILIONA, DOVELI ZAMENU ZA DŽABE: Inter brani titulu sa napadačem od 35 godina!

Autor Milutin Vujičić

Romelu Lukaku je prešao u Inter, pa pokrenuo lavinu...

Inter se nalazi u velikim finansijskim problemima i zbog toga su prodali dvojicu najboljih igrača iz prethodne sezone. Nakon što je Ašraf Hakimi prešao u PSŽ, klub je napustio i Romelu Lukaku koji se seli u Čelsi.

Novi šampion Evrope platio je Belgijanca čak 115.000.000 evra, zbog čega su navijači "nerazura" pobesneli i išarali njegov mural ispred stadiona "Đuzepe Meaca", a Inter je odlučio da ga zameni dosta jeftinijim fudbalerom - stiže iskusni Edin Džeko iz Rome bez obeštećenja.

Razmišljao je Inter i ranije o Džeku, doduše kao alternativi za Lukakua i Martineza, a deluje da je ovoga puta doveden da pored pomenutog Argenticna predvodi napad "nerazura" u novoj sezoni.

Njegova prethodna godina nije bila sjajna, bio je skrajnut u Romi, na njega nije računao ni novi trener Žoze Murinjo, pa će najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine pokušati da povrati "stari sjaj" u novom dresu, dok se očekuje da Tami Abraham iz Čelsija pređe u redove rimskog kluba.

Džeko ima 35 godina i prethodnih pet sezona nosio je dres "vučice", a videćemo da li može da ponovi bolju godinu od prethodne kada je mrežu zatresao 13 puta na 38 mečeva.