Gotovo je

BOMBA U PREMIJER LIGI! 10 GODINA KASNIJE, OPET JE U ŠAMPIONU EVROPE: Čelsi i Lukaku kreću ispočetka - dobro došao kući!

Autor Mladen Šolak

Spektakularni transfer je potvrđen i ozvaničen!

Izvor: Profimedia

Zvanično je!

Sjajni belgijski centarfor Romelu Lukaku (28) vratio se u Čelsi iz Intera, sedam godina nakon neuspešne epizode na Stamford Bridžu.

Prvi put je stigao u klub iz Anderlehta pre 10 godina kao veliki talenat i nije uspeo da se nametne kod Žozea Murinja, pa je najpre odlazio na pozajmice u Vest Brom i Everton, a onda je pušten da ode iz kluba za stalno.

Danas se vratio u redove šampiona Evrope, ali kao jedan od najboljih napadača na svetu i dokazani šampion, jer je prethodne sezone predvodio Inter ka tituli prvaka Serije A.

"Dobro došao kući", napisao mu je Čelsi u dobrodošlici!

Lukaku nije imao neuspešnu epizodu samo u Čelsiju, već i u Mančester junajtedu od 2017. do 2019, gde je proglašen "promašajem", nespremnim igračem, preskupo plaćenim pojačanjem...

Na Old Traford je stigao 2017. iz Evertona za velikih 90 miliona funti, a posle dve komplikovane godine otišao je u Inter, gde je pod vođstvom Antonija Kontea (bivšeg menadžera Čelsija) potpuno rehabilitovao karijeru. U prošloj sezoni je dao 34 "komada" na 51 nastupu i sa čak 23 pogotka u sezoni bio jedan od heroja osvajanja titule.

Zato sada stiže u Čelsi kao ogromno pojačanje, a u napadu će imati sjajne saigrače, poput Tima Vernera, Tamija Abrahama, Kristijana Pulišića, Kaluma Hadson Odoija...