NEKA NOVA LICA

NEMA MESIJA, RONALDA I NEJMARA - OVO SU NAJBOLJI IGRAČI EVROPE: UEFA ih nominovala, engleski klubovi dominiraju!

Autor Nebojša Marković

Odluka o najboljima biće doneta 26. avgusta.

Izvor: Profimedia

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je u petak nominacije za najbolje igrače Evrope u prethodnoj sezoni.

Na ovoj listi dominiraju finalisti Lige šampiona, igrači Čelsija i Mančester sitija, a zanimljivo je da nema trojice velikana - Lionela Mesija, Kristijana Ronalda i Nejmara.

UEFA svakog leta pred početak nove sezone nominuje najbolje igrače po pozicijama, a čak osmorica igrača dolaze iz timova koji su se prošlog maja borili za naslov najboljeg tima Evrope.

Za najboljeg golmana nominovani su Eduar Mendi (Čelsi), Ederson (Mančester siti) i Tibo Kurtoa (Real Madrid).

U konkurenciji za najboljeg defanzivca su dvojica igrača Čelsija Sesar Aspilikueta i Antonio Ridiger, kao i Sitijev Ruben Dijaš.

Po pitanju veznog reda, ponovo je slična situacija - Kevin De Brujne iz Mančester sitija se nalazi uz Žoržinja i Ngola Kantea iz Čelsija.

Fudbaleri Čelsija i Mančester sitija.
Izvor: Profimedia

U izboru najboljeg napadača, međutim, nema igrača iz te dve ekipe. Tu su Robert Levandovski (Bajern), Kilijan Mbape (Pari Sen Žermen) i Erling Holand (Borusija Dortmund).

Osvajači nagrada biće proglašeni 26. avgusta, tokom žreba grupne faze Lige šampiona, a već sada znamo da tamo neće biti ni Mesija ni Ronalda, igrača koji su obeležili prethodnih više od 10 godina svetskog fudbala.