ZADOVOLJAN

JA NISAM PRAVIO DRAMU, PONOSAN SAM ŠTO IGRAM LIGU EVROPE! Dejan Stanković: 5 godina grupne faze, uopšte nije mala stvar

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Stanković čestitao svom timu veliku pobedu i rekao da je optimista za sve što dolazi

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Čekao je Dejan Stanković do ponoći da dođe na konferenciju za štampu.

Njegov kolega sa klupe Kluža je imao emotivno izlaganje koje je dugo trajalo, pa je strateg crveno-belih morao da čeka novi dan da izađe pred novinare posle velike pobede.

"Rezultat je veliki, plod jedne konkretne i dobre igre. Na našem stadionu se uvek ide na pobedu, rezultat je jak, mogli smo i da primimo gol. Prezadovoljan sam kako je sve izgledalo na terenu. Iz dosta jakih duela smo izlazili kao pobednici i to pravi razliku ovolja, želja, htenje, inat, to su odluke naših momaka. Posle svega kroz šta su prošli, sa pravom ili ne, su pokazali kako se bori za ovaj klub i grb. Kluž je jedna iskusna i odlična ekipa. Golove smo davali na vreme, u momentima kada se lomi. Hvala još jednom na fer, korektnoj i jakoj utakmici dva tima", rekao je Stanković.

Rumunske medije je zanimalo da li je pričao sa bivšim saigračem Kristijanom Kivuom.

"Nisam se čuo sa Kivuom pred meč. Čuli smo se pre desetak dana, pre nego što smo znali za Kluž. On je brat za ceo život i sa njim se čujem i bez utakmica."

Nije želeo da izdvaja pojedince posle ubedljivog trijumfa.

"Fudbal se igra '11 na 11' i onda je pobeda kolektivna. Što bih hvalio nekoga posebno, delovali su perfektno kao tim, dali su jedan za drugog sve. Ćute, rade, trpe, prepušteni su. Ne bih nikoga izdvajao, funkcionisali su odlično."

Na direktno pitanje da li je Kangu izveo zbog dobijenog žutog kartona odgovorio je kratko: "Nemam šta da odgorim na to".

Dugo njegov tim nije bio ovako kompaktan. Nada se da bi to moglo da se nastavi.

"Videćemo. Nadam se da može, ne vidim zašto ne bi nastavili ovako. Nisam pravio dramu ja, ali dobro. Kontinuitet je važan, svaka pobeda je bitna. Idemo dalje, spremamo se za TSC."

Zvezda je na korak do Lige Evrope, a Stanković je upitan da li će taj plasman posmatrati kao uspeh.

"Moj komentar je nebitan. Ponosan sam da igram Ligu Evrope i to sam rekao. Vi napravite razliku šta je uspeh, a šta neuspeh".

Povreda Miloša Degeneka je zabrinula sve.

"Osetio je oštar bol u zadnjoj loži usled svih napora i svega. Uradićemo magnetnu rezonancu, pa ćemo videti. Ako ima promil šanse da igra, igraće. Optimista sam kada je on u pitanju."

Zvezdin dželat Šerif je iznenadio zagrebački Dinamo (3:0).

"Nemam komentar".

Strateg Kluža je već čestitao Zvezdi na prolazu. Dejan nije želeo da trči pred rudu.

"Utakmica se lomila, posle prvog gola smo se malo povukli, pa smo onda nadolazili tokom meča, bili direktni, konkretni, davali golove. Veliko prvo poluvreme od 4:0. Ne znam šta bih rekao, a da ne budem smešan. Želimo da igramo petu godinu zaredom grupnu fazu Lige Evrope i to uopšte nije mala stvar", zaključio je Stanković.

Dejan Stanković
Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda