NEVEROVATNO

"KIZA" SMENJEN POSLE 19 DANA I 2 MEČA! BORAC NAPRAVIO PRESEDAN: Dovode trećeg trenera u sezoni, a tek je avgust!

Autor Milutin Vujičić

Zoran Milinković se baš kratko zadržao u Borcu.

Izvor: MN Press

Poznati srpski trener Zoran "Kiza" Milinković više nije trener banjalučkog Borca.

Posle samo dva meča na klupi crveno-plavih, na kojima je doživeo dva poraza - između ostalog i debakl 1:5 na Gradskom stadionu od Zrinjskog, raskinuta je saradnja sa srpskim stručnjakom. Verovali ili ne, ali Milinković je već drugi promenjeni trener u Borcu ove sezone, a tek je 18. avgust.

"Članovi UO FК Borac održali su sastanak sa šefom stručnog štaba Zoranom Milinkovićem s ciljem da se pronađe način za izlazak iz rezultatske krize, a obostrani zaključak je da bi promena unutar stručnog štaba, u ovom trenutku, bila najbolje rešenje za klub", naveli su iz banjalučkog kluba.

Uskoro bi ekipu Borca trebao bi da preuzme trener juniora Nemanja Miljanović. U toku su razgovora Miljanovića sa upravom kluba nakon kojih bi trebalo biti ozvaničeno da preuzima prvu ekipu, saznaje MONDO.

Zoran Kiza Milinković tako je neslavno završio i svoj treći mandat u Borcu. U sezoni 92/93 Milinković je igrao za Borac koji je tu sezonu završio na poslednjem mestu Prve lige SR Jugoslavije, a potom se oprobao i kao trener u Velikanu iz Platonove, ali sva tri puta neuspešno.

Početkom sezone 2017/18 zamenio je Željka Vranješa, koji je tada iznenada dobio otkaz iako je Borac nakon šest kola zauzimao peto mesto sa 10 osvojenih od mogućih 18 bodova. Milinković je smenjen posle samo tri meseca.

Ista sudbina Kizu Milinkovića zadesila je i u drugom trenerskom mandatu, ali se ovog puta zadržao samo 19 dana.

U samo dvadesetak dana Borac je zamenio dva trenera i posle samo dva odigrana kola u Premijer ligi BiH sada će imenovati već trećeg šefa stručnog štaba.

(MONDO.ba)