OGLASILA SE LEGENDA

"AKO SU SE PAVKOV I DEKI NAVODNO POSVAĐALI..." Binić o heroju Zvezde: Učinjena mu je nepravda, zaslužio veći kredit!

Autor Milutin Vujičić

Dragiša Binić ne veruje u priče o svađi, ali smatra da ako je bilo - morala je uprava da reaguje.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/Screenshot

Milan Pavkov je ponovo heroj Crvene zvezde. Svi su ga otpisali zbog loše forme u ovoj sezoni, a onda se u meču sa Klužom izdigao "iz pepela" i bio igrač utakmice (4:0).

Zabeležio je gol i asistenciju i tako ponovo skrenuo pažnju na sebe, a navijači su ga ovacijama ispratili sa terena. Svi ga sada vide u startnoj postavi ispred novog napadača Loisa Dionija, pa se legendarni fudbaler crveno-belih Dragiša Binić pita zašto je klub uopšte tražio pojačanje u napadu?

"Gledano sa strane, bez zadiranja u klupsku politiku, velika nepravda je učinjena Pavkovu!", rekao je Binić za "Žurnal".

"Dvostrukom strelcu jednom Liverpulu, da ne pričam o golgeterskom učinku i asistencijamau utakmicama s Partizanom, Salcburgom, Milanom... I, čoveka sklonili?! Nije ljudski, zaslužio je više kredita. Sve vreme bio u klubu, a sezonama lutamo s inostranim napadačima", dodao je Binić.

Član zlatne generacije Crvene zvezde koja je u Bariju 1991. godine osvojila Kup evropskih šampiona kazao je i da ne veruje da je bio u sukobu sa Dejanom Stankovićem, kako se pričalo još od njegovog dolaska.

"Ako se i navodno posvađao s trenerom Dejanom Stankovićem, mada ne verujem, takve stvari se u organizovanom klubu urgentno prevazilaze. Tako je bilo u moje vreme, setimo se trenera Branka Stankovića i Piksija, kasnije Slavoljuba Muslina i Pjanovića... Odmah se rešavalo, bez uticajan a ekipu. Zvezda, da znam, nikad nije trpela i ispaštala zbog narušenih međuljudskih odnosna, bilo na relaciji trener-igrač ili igrač-igrač", rekao je Binić i zaključio:

"Deki nije loš čovek, nije ni Pavkov. Neko iz urpave je trebalo ranije da reaguje, izbalansira i revitalizuje relacije. Mitar Mrkela je mnogo uticao da Pavkov igra preksinoć od prvog minuta. Trebalo je, shodno opisu radnog mesta. Sportski je direktor, koliko znam...".

Podsetimo, Pavkov je nedavno produžio ugovor do 2024. godine.