Idemo!

PIKSI DOBIJA POJAČANJE - DOLAZI SRBIN IZ ŠVEDSKE: Napravio transfer u slavni klub, pa menja reprezentaciju! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Mnogi ga pamte po kiksevima, ali mladi golman ima ogroman prostor za napredak u karijeri.

Izvor: Youtube/KeeneCV/printscreen

Pokušao je FSS da pronađe pojačanja za nacionalni tim, a izgleda da je kod mmka rođenog u Švedskoj plan uspeo. Nakon što je FIFA saopštila da Lijanko Vojnović neće moći da zaigra za naš nacionalni tim, selektor i njegov tim okrenuli su se drugim rešenjima, a jedno je Marko Johanson (22).

Novi golman HSV-a u koji je stigao iz Malmea želeo bi da obuče dres srpske reprezentacije, iako je u mlađim kategorijama bio standardan između stativa Švedske!

Momak koji će uskoro napuniti 23 godine ekskluzivu je dao nakon meča koji je Malme igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Ludogoreca, bugarskog šampiona. Na tom susretu blistao je još jedan srpski fudbaler, Veljko Birmančević.

''Braniću za Srbiju. Znam da me Fudbalski savez prati, u kontaktu smo'', rekao je Marko novinarima.

U Nemčakoj počinje novi deo njegove karijere...

''Ovde sam da sve golmane poguram napred, da im stvorim pritisak. Videćemo kako će se situacija razvijati. U novoj sam zemlji, imam mnogo da učim, ali sam i dalje mlad. Znam zašto sam došao. Kada pogledate najbolje golmane na svetu - Nojera, Ter Štegena, Trapa, svi su oni Nemci. Ovde su dobri treninzi, želim da postanem bolji'', otkrio je momak koji koji ima srpsko poreklo.

Pogledajte kako brani Marko:

Marko Johanson
Izvor: Youtube/KeeneCV

Iako je u Malmeu, timu u kom je ponikao, imao prilike da brani, povratak iz povrede dugogodišnjeg prvog golmana tima naterao ga je da razmisli o odlasku.

''Nisam bio besan što moram da napustim Malme nakon oporavka prvog golmana. Bio sam samo malo razočaran'', dodao je momak koji je projektovan za rezervnog čuvara mreže HSV.

Iako je posmatrao meč Malme - Ludogorec, svi detalji oko njegovog transfera su završeni. Nemački tim plaća 600 hiljada evra, a potencijalni golman Srbije se seli iz rodne Švedske, koju napušta prvi put. Do sada je branio za Malme, Treleborg, GAIS i Mjalbi.

Mladom golmanu je kariejru obeležilo nekoliko kikseva:

Marko Johanson kiksevi
Izvor: Youtube/Allsvenskan Productions