Uživo

PARTIZAN GREŠIO, PORTUGALCI KAŽNJAVALI: Crno-beli iz "minusa" traže evropsku jesen, Vujačić dao nadu pred revanš!

Crno-beli će imati "minus" pred revanš u Beogradu, ali rezultat je i dalje aktivan u borbi za plasman u Konferencijsku ligu.

Izvor: MN Press

Otišao je Partizan na dalek put oslabljen, znali su da ih čeka težak protivnik, a onda su pali na Azorskim ostrvima kako su najmanje želeli - svojim naivnim greškama.

SANTA KLARA - PARTIZAN 2:1 (1:0)
/Karlos 4, Morita 49 - Vujačić 54/

Fudbaleri Partizana zabeležili su poraz u prvom meču plej-ofa za plasman u Konferencijsku ligu, ali utisak je da crno-beli protiv Portugalaca ni izbliza nisu pokazali svoju najbolju igru.

Istina, nije tim Aleksandra Stanojevića ni u kom slučaju bio u pravom sastavu, trojica važnih igrača ostala su u Beogradu, ali je posle meča utisak - gorak.

Loše prvo poluvreme rezultiralo je u ranom primljenom golu kada je Igor Vujačić mogao bolje da odreaguje i spreči Karlosa Žuniora da ne zatrese mrežu već u četvrtom minutu. Ali ne samo to - Santa Klara je stigla i do prečke, a imali su još prilika u kojima su pokazivali da je Partizan daleko od svog nivoa.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Nastavak, makar isprva, nije mnogo promenio. Partizan je ponovo slabo ušao u taj deo igre, pošto su ponovo matirani u četvrtom minutu od nastavka. Hidemasa Morita je pobegao odbrani, prihvatio loptu i "lažirao" Vujačića, da bi potom mlak blok Siniše Saničanina kaznio proturanjem lopte između nogu, na putu ka mreži crno-belih.

Partizan je imao veliki zaostatak, ali samo pet minuta. Uspeo je Igor Vujačić da se makar malo iskupi i donese pogodak posle uigrane akcije iz prekida sa Bibarsom Nathom i Aleksandrom Šćekićem. Ipak, taj gol nije bio pokazatelj izvanredne igre u polju.

Štaviše, do kraja meča, Partizan je samo jednom imao ozbiljnu šansu, kada su u istom napadu pretili i Sejduba Suma i Lazar Marković, ali nije taj pritisak bio nimalo blizu onom koji je pre sedam dana u Humskoj morao da izdrži Soči.

Partizan je ovog puta bio daleko nesigurniji, što se videlo u početnim fazama oba poluvremena, ali je gol Vujačića ulio nad pred revanš.

Ovo jeste aktivan rezultat, ali ako crno-beli žele da igraju u Evropi i tokom čitave jeseni, pred svojim navijačima će morati da izvedu još jedan sjajan performans.

Sve karte bacaju se na juriš u Beogradu 26. avgusta!

0:55

Prvi utisci posle meča

Miloš Jojić i Filip Holender veruju u prolaz uprkos naivno primljenim golovima u Portugalu.

Čitajte na MONDU.

Izvor: FK Partizan/Biljana Obradović

0:22

KRAJ! SANTA KLARA - PARTIZAN 2:1

Gotovo je... Partizan je izgubio 2:1 od Santa Klare, nije ovo bilo dovoljno dobro, naročito naivni potezi prilikom golova Portugalaca. Imali su 2:1, ali gol Igora Vujačića je umanjio zaostatak pred revanš u Beogradu narednog četvrtka.

0:12

85' - Terzić menja Markovića

Nikola Terzić je spasio Partizan asistencijom u 90. minutu protiv Sočija prošlog četvrtka - sada u finišu dobija šansu umesto Lazara Markovića.

Da vidimo hoće li ponovo biti džoker...

0:10

82' - Udarac Linkolna

Pretio je igrač Santa Klare, udarac iz punog trka, ali pored gola. Malo se Popović sada ljuti na odbranu svog tima...

0:08

81' - Sve je manje vremena

A Partizan ne uspeva da uđe u neke nove šanse. Sada igrači Santa Klare drže loptu u svojim nogama. Rezultat je i dalje 2:1 za domaće.

0:04

76' - Defanzivna izmena domaćih, Smiljanić na terenu u Partizanu

Žoao Afonso je ušao u igru, znatno defanzivnije rešenje od Morite, strelca drugog gola Santa Klare. Braneći rezultat, da vidimo šta može Partizan...

Milan Smiljanić menja vrlo rovitog Aleksandra Šćekića, a on preuzima kapitensku traku od Lazara Markovića.

23:57

69' - Kako Partizan nije dao gol? Neverovatno!

Sjajno kombinovanje Rikarda i Sume, ovaj drugi je bio u gol šansi, šutirao je Gvinejac u padu, ali Fernandeš brani. Potom lopta stiže do Markovića posle odbitka, ali je njegov udarac neko tamo izbio praktično sa gol-linije. Čini se da je i jedan defanzivac Santa Klare oštro startovao na Rikarda Gomeša u sklopu ovog napada, ali glavni sudija ne smatra da tu ima elemenata za penal.

Sjajne šanse za Partizan, ali nema gola!

Izvor: MN Press

23:52

65' - Preti Santa Klara

Dobar napad po levoj strani, ali u poslednjem času interveniše Saničanin i izbacuje loptu u korner.

Posle toga prava mala opsada šesneasterca crno-belih, ali uspevaju da se odupru pritisku.

23:48

60' - Sjajna parada Popovića!

Imali su domaći odličan slobodan udarac sa distance. Zapretio je Linkoln, sjajno šutirao, ali se golman Partizana odlično bacio u stranu i uspeo da odbije šut.

23:45

Evo kako je Partizan smanjio na 1:2

23:43

55' - Stanojević odmah menja

Odmah dve izmene pravi Stanojević, da iskoristi ovaj momentum - Lutovac je na terenu umesto Natha, dok će Sejduba Suma zauzeti mesto Filipa Holendera.

Istina, Holender uopšte nije imao dobro veče.

23:40

54' - GOOOOL - 2:1, VRAĆA SE PARTIZAN

Goooool, strelac je Vujačić! Posle slobodnog udarca Natha, pas Šćekića glavom odlazi u sredinu, a Crnogorac natrčava i smanjuje zaostatak. Iskupio se bar malo za greške kod golova Santa Klare.

Izvor: MN Press

23:35

49' - ŠOK - 2:0 ZA SANTA KLARU!

Novi gol za domaće! Hidemasa Morita je strelac i to ponovo gol u 4. minutu poluvremena, samo sada u nastavku! Prošao je Morita, uspeo da "lažira" Vujačića koji je prelako "ispao" u toj situaciji, a onda udarac iz srca šesnaesterca prolazi Saničaninu kroz noge i odlazi u gol crno-belih.

23:34

46' - Odmah Marković preti!

Nije ni pun minut istekao u drugom delu, a Lazar Marković posle prodora po desnom boku mora da šutira slabijom levom nogom, a golman Fernandeš je siguran i brani udarac po zemlji.

Izvor: MN Press

23:32

IGRA SE DRUGO POLUVREME

Moraće crno-beli mnogo bolje nego u prvih 45 minuta!

23:18

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0 ZA SANTA KLARU

Na pola smo puta u Ponta Delgadi i uopšte nije dobro za Partizan. Santa Klara je već u 4. minutu stigla do vošđstva preko Karlosa Karvalja, a crno-beli su bili daleko od toga da možda u nekom trenutku izjednače. Dosta nesigurnosti, a manjak kreativnosti kada se približe šesnaestercu domaćih.

Neće nimalo ovim biti zadovoljan Aleksandar Stanojević, pošto je njegova ekipa lako mogla da primi još jedan gol...

Izvor: MN Press

23:14

42' - Dobar napad, ali bez šuta crno-belih

Sjajna lopta Markovića preko odbrane domaćih, Rikardo daje loptu na stranu Miljkoviću koji centrira u sredinu, ali ona ne stiže do Holendera, već defanzivci Santa Klare izbijaju.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

23:09

38' - Saničanin, ali slabo

Nema promene rezultata, ostaje onih 1:0 iz 4. minuta, pošto je posle odbijene lopte nakon kornera, Siniša Saničanin slabo šutirao i dosta neprecizno.

23:06

33' - Žuti karton za Jojića

Kasnio je u polukontri domaćih, pa je Jojić morao da spotakne jednog igrača Santa Klare. Nije to bilo grubo, ali sa namerom da se prekine napad i zato javna opomena.

Izvor: MN Press

23:00

28' - Rui Košta šutira, brani Popović!

U ovim trenucima igrači Partizana ne uspevaju ni da dođu pošteno do lopte, već tri minuta je domaći drže u nogama, a posle lepe akcije, Rui Košta pokušava iz tesnog ugla sa desetak metara, ali udarac odbija golman crno-belih.

22:56

24' - PREČKA ZA PORTUGALCE!

Aut sa desne strane, Kenedi sa ćoška peterca uspeva da prebaci Popovića koji nije idealno reagovao, a lopta pogađa prečku!

Posle toga Vujačić izbija loptu u korner iz velike blizine gol-linije, moglo je ovo niotkuda da bude 2:0...

22:54

Partizan bezopasan do sada

Odigrana je polovina prvog poluvremena i do sada Partizan nije uspevao da ugrozi Santa Klaru. Portugalci igraju sa dobrim blokom, disciplinovani su, a umeju i da budu agresivni i da pritiskaju poslednju liniju crno-belih.

Bilo je i nesigurnosti u igri Partizana zbog rano primljenog pogotka...

Izvor: MN Press

22:51

20' - Jojić opet iz slobodnjaka

Ovoga puta od živog zida, lopta odlazi preko gola za prvi korner crno-belih.

22:50

18' - Greška Popovića nekažnjena

Nije golman Partizana bio dovoljno pažljiv, hteo je da doda loptu Saničaninu dok je bio pod pritiskom napadača Santa Klare, na kraju je rivala pogodio u glavu, ali lopta odlazi pored gola, u gol-aut.

Moraće crno-beli da budu orpezniji u ovakvim situacijama.

Izvor: MN Press

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
22:42

11' - Korneri za Santa Klaru

Oba puta su imali udarce iz ugla sa leve strane u kratkom vremenskom intervalu, ali su dovoljno dobro igrači Partizana reagovali u tim situacijama.

22:37

6' - Jojić pokušava iz slobodnjaka

Bio je fauliran Rikardo pred šesnaestercem Santa Klare, a odmah je vezista crno-belih uzeo loptu. Ipak, šut Jojića ide pravo u živi zid.

Izvor: MN Press

22:34

4' - GOL, 1:0 ZA SANTA KLARU!

Šok na početku meča, domaći vode! Karlos je iskoristio grešku odbrane Partizana i odmah doveo domaće u vođstvo. Čini se da je Igor Vujačić tamo morao bolje da reaguje...

22:34

2' - Prvi šut, pokušaj Rui Košte

Da, grač Santa Klare ima isto ime kao legendarni Rui Košta, ali srećom nije pokazao udarcem sa 20 i kusur metara da je isti takav majstor kao nekadašnji igrač Milana.

22:31

POČELA JE UTAKMICA!

22:28

Pada kiša u Portugalu

Igrači izlaze na teren malog stadiona koji prima oko 13.000 gledalaca. Slaba je poseta u Ponta Delgadi. Informacije iz Portugala su da je vlažnost vazduha oko 90 posto, što uz visoku temperaturu može da bude problem.

21:27

Postave Partizana i Santa Klare

Ovako će formacija crno-belih izgledati na terenu:

Izvor: UEFA PrintScreen

Na klupi Partizana su: Lukač, Stevanović, Pavlović, Baždar, M. Živković, Suma, Ostojić, Milovanović, Terzić, Obradović, Lutovac i Smiljanić.

Poznat je i sastav Santa Klare (4-2-3-1): Fernandeš - Ramos, Boateng, Viljanueva, Mansur - Morita, Karvaljo - Karlos, Linkoln, Žan Patrik - Kosta.

21:17

OVO JE SASTAV PARTIZANA!

Aleksandar Stanojević se odlučio za sledećih 11 igrača:

Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Šćekić, Jojić - Marković, Natho, Holender - Rikardo.

Dakle, vrlo važna vest je da je Šćekić spreman da počne meč, jer da nije, Stanojević bi bio primoran da mnogo toga "tumba" u startnoj postavi, zbog nedostatka zdravih igrača na mestu zadnjeg veznog.

Izvor: MN Press

20:30

Šta očekujete večeras?

Da vas čujemo! 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

19:20

Zašto se meč igra u 22.30?

Zbog vrlo udaljene lokacije na kojoj se nalazi mesto Ponta Delgada, a gde je dva sata vremenske razlike u odnosu na Srbiju.

Upoznajte Santa Klaru i Azorska ostrva.

Izvor: Google maps/printscreen/MNPress

19:00

U kom sastavu će igrati Partizan?

To je vrlo komplikovano pitanje, zbog brojnih kadrovskih problema koje ima Aleksandar Stanojević.

Čitajte na MONDU.

Izvor: MN Press

18:45

Santa Klara u problemima!

Portugalci će imati samo 14-15 igrača na raspolaganju za ovaj meč.

Čitajte na MONDU.

Izvor: Profimedia

18:30

Dobrodošli u MONDO Live

Pratite uživo dešavanja sa meča Santa Klara - Partizan u okviru prvog meča plej-ofa za plasman u Konferencijsku ligu.

Meč počinje u 22.30 po srednjeevropskom vremenu.

Ukratko

  • Santa Klara je do sada eliminisala Škupi (S. Makedonija) i Olimpiju (Sloveniju) i to ne primivši gol na četiri meča.
  • Partizan je izbacio slovačku Dunajsku Stredu i ruski Soči na putu do plej-ofa.
učitaj još +