Zanimljiva konferencija!

MILIJAŠ PORUČIO NOVINARIMA - "VI STE PREDNJAČILI U KRITIKAMA": Došao umesto Stankovića, pa branio igrače posle Kluža!

Autor Dušan Ninković

Pomoćni trener crveno-belih ljut na pisanja prethodnih dana.

Izvor: Youtube/FK Crvena zvezda/printscreen

Kao predstavnik stručnog štaba pred meč protiv TSC-a u okviru šestog kola Superlige, medijima se obratio Nenad Milijaš. Nekadašnji kapiten tima, a sada pomoćnik Dejana Stankovića, osvrnuo se na kritike upućene igračima od strane medija pred Kluž, na kadrovsku situaciju u timu i na narednog rivala.

To će biti trenutni lider Superlige, ekipa iz Bačke Topole koja pod komandom Mladena Krstajića igra tvrd, takmičarski fudbal i vredno skuplja bodove na početku nove sezone.

Zbog toga će biti izazov za crveno-bele.

''Prvenstvo je tek počelo, a mi smo imali jedan kiks koji treba da ispravimo. TSC je trenutno prvi na tabeli, što dovoljno govori kakva su ekipa. Ući ćemo u utakmicu maksimalno, shvatiti ih ozbiljno i očekujem da ćemo zabeležiti pobedu'', rekao je Milijaš.

Pomoćni trener crveno-belih ističe kolektiv kao glavni adut TSC-a.

''Jačina i zaštitni znak TSC-a je grupa. Mada se više bavimo time kako ćemo mi igrati. Čestitao bih našim igračima na utakmici protiv Kluža, pogotovo posle kritika u kojima su prednjačili mediji. Posebno je teško pobediti tolikim rezultatom u bilo kojoj fazi, a kamoli u plej-ofu i zaista im svaka čast na tome.

Nekadašnji kapiten se osvrnuo na kadrovsku situaciju u timu crveno-belih, kao i na rekord koji je postavio El Fardu Ben, najbolji strani strelac u istoriji srpskog fudbala.

''Degenek ne može sigurno da igra zbog povrede, a za ostale ćemo videti. Tek nam predstoji trening i videćemo kako se ko bude osećao. Što se tiče Benovog rekorda, on je to apsolutno zaslužio. Niko ga više ne smatra strancem, već domaćim. Izuzetan je prvenstveno u ljudskom smislu, a potom i igrački. Imao sam priliku i da na terenu lično sarađujem s njim i jako mi je drago zbog njega'', podvukao je Milijaš.