Ostaje, odlazi...

ITALIJANI ZVEZDI "KRADU" POJAČANJE? Srbin napušta Rim, ali se ne vraća za Beograd - dobiće šansu u Seriji A!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaler se ovog leta preselio iz Beograda u Rim, a odmah bi mogao i nazad.

Izvor: MN Press

Lacio je prethodne zime kupio Dimitrija Kamenovića (21), ali se bivši fudbaler Čukaričkog ne uklapa u potpunosti u planove Maurisija Sarija. Uz to, on se vodi kao stranac u Italiji, pa rimski tim razmišlja da ga pošalje na pozajmicu.

Kao jedna od opcija pominje se Crvena zvezda, koja traži igrača koji može da odmeni Milana Rodića uz levu aut-liniju, ali tu se spisak zainteresovanih timova ne završava... Kako prenose mediji iz Italije, Đenova želi Kamenovića, kom se Sergej Milinković-Savić smejao na predstavljanju u novom klubu.

Italijanski klub je ekipi sa Banovog brda platio tri miliona za usluge mladog reprezentativca Srbije, ali se šest meseci kasnije Kamenović nije našao na spisku igrača licenciranih za prvenstvo. Zauzima mesto fudbalera van Evropske unije, a rimski tim na istoj poziciji želi Filipa Kostića, pa je prostora za bivšeg igrača Čukaričkog baš malo.

Pošto ga Lacio neće koristiti u Seriji A, logično je da on ode na jednogodišnju pozajmicu u neki drugi tim.

Zvezda će čekati signal, ali Lacio ima drugačiji plan...

Prioritet ima Đenova! Rimljani žele da vide kako bi se Dimitrije snašao u Seriji A, pa su spremni da ga ustupe timu Đenove, iako se beogradski crveno-beli duže interesuju za momka koji može da igra kao levi štoper ili levi bek.

Aduti srpskog kluba za sada su obezbeđena evropska jesen, ali i duži prelazni rok, pošto u Srbiju Kamenović može da se vrati i nakon što se završi prozor za transfere u Italiji.