ČAS HOĆE, ČAS NEĆE!

ŠOK U BARSI - TALENAT ODBIO ŠPANIJU, IGRAĆE SA SUMOM: Već je pravio pometnju u klubu, sad se opet predomislio!

Autor Nebojša Marković

Mladi fudbaler Barselone Ilaiš Moribe ipak će nositi dres reprezentacije Gvineje, za koju već nastupa igrač Partizana.

Izvor: Profimedia/MN Press

Španski fudbal je u šoku. Mladi fudbaler Barselone Ilaiš Moriba ima 18 godina, priključio se prvom timu Katalonaca, a već je dva puta uspeo da negativno iznenadi sve u Španiji.

Iako mu se predviđa uspešna karijera, on je odlučio da odbije poziv da igra za reprezentaciju Španije iako je to prvobitno želeo!?

Ilaiš Moriba je u centru pažnje na "Nou Kampu". Ovaj mladi vezista je prvo odlučio da ne produži ugovor s Barselonom, zbog čega ga je klub stavio na transfer listu i zapretila mu da neće odigrati ni minuta ove sezone.

A nakon što je tim potezom šokirao Barsu, sad je šokirao Španiju - odbio je poziv za reprezentaciju ne bi li zaigrao za Gvineju!

Moriba bi tako trebalo da postane saigrač Sejdube Sume iz Partizana, a sve nakon što je prethodnom jednom već odbijao zemlju svog rođenja.

Moriba je rođen u toj zemlji, ali je još kao dečak otišao u Španiju. Kao kadet je imao ponude dve selekcije, ali je on izabrao Španiju. Međutim, sada je promenio odluku i obavestio je FS Gvineje o svojoj odluci.

Očekuje se da će Moriba biti pozvan na sledeće dve utakmice Gvineje u septembru.