KAO MAŠINA

DETE, ODMORI MALO! ODIGRAO 73 UTAKMICE I KONAČNO IDE NA PAUZU: Mlada zvezda Barse je ovo čekala više od godinu dana!

Autor Nebojša Marković

Naporna sezona sa Barsom, pa pripreme i odlazak na EURO, pa pripreme i odlazak na Olimpijske igre, početak nove sezone i tek onda - dugo čekani odmor!

Izvor: Profimedia

Pedri je konačno dobio priliku da ode na dugo čekani odmor.

Fudbaler Barselone u naredne dve nedelje neće biti sa ekipom, a sve nakon što je tokom prethodne sezone odigrao neverovatne 73 utakmice!

Da, dobro ste pročitali. Tinejdžer iz redova katalonskog kluba je prethodnih meseci često bio i predmet internet šala, pošto nikako nije dobijao predah.

Iako mu je još uvek 18 godina, Pedri je od dolaska u Barselonu iz Las Palmasa prošle sezone bio toliko često na terenu, da su se mnogi zabrinuli za njegovo zdravlje. Pedri je prvo bio standardan igrač Barselone, ušavši u tim ispred Miralema Pjanića i na "Nou Kampu" je skoro uvek bio u startnoj postavi.

Potom su usledile pripreme za Evropsko prvenstvo kao i sam turnir, gde je stalno bio standardan, a odigrao je i nekoliko utakmica u nokaut fazi kada je na terenu provodio svih 120 minuta.

Španija je ispala u polufinalu, ali vrlo brzo iza ugla su bile Olimpijske igre. Pedri je učestvovao i na turniru u Japanu, na drugom kraju sveta, a Španija je stigla do finala gde je izgubila od Brazila.

I na tom turniru je Pedri redovno igrao mečeve od po 120 minuta zbog produžetaka, da bi nakon svega upisao još dva nastupa za Barselonu u novoj sezoni 2021/22. Tek posle remija protiv Atletik Bilbaa u subotu uveče, Pedri je otišao na dvonedeljni odmor.

On bi trebalo da se vrati posle reprezentativne pauze koja počinje početkom septembra.