"ZAŠTO NE MOŽE SVUDA?"

ŠTETA ŠTO I JA NE MOGU DA TRENIRAM U TSC... Piksi obišao Akademiju fudbala u Bačkoj Topoli i oduševio se!

Autor Milutin Vujičić

Dragan Stojković oduševljen uslovima u Bačkoj Topoli.

Izvor: FSS/Screenshot

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković posetio je danas Akademiju fudbala u Bačkoj Topoli, a sve uoči svečanog otvaranja novog stadiona na kome će ubuduće igrati TSC.

Stojković je u društvi direktora Stevana Stojanovića i saradnika Gorana Đorovića obišao velelepnu Akkademiju i družio se sa najmlađim polaznicima fudbalske škole, izrazivši oduševljenje kompleksom koji nagoveštava napredak i velike uspehe u Bačkoj Topoli.

"Prijatno sam iznenađen posle svega što sam video ovde u Bačkoj Topoli. Sama ideja, infrastruktura, kompletan koncept, sve je na najvišem mogućem nivou. Rekao bih da je to evropski standard. Čestitam svima koji su učestvovali u projektu. Svi žitelji ovog mesta, ali i svi u Srbiji moraju da budu ponosni na Akademiju koju je stvorio TSC", rekao je Stojković i dodao da je ovo odlična polazna tačka za mlade fudbalere.

"Veoma me raduje što vidim da u sklopu sportskog centra postoje i školske učionice, jer svi treba da znaju da obrazovanje i fudbal mogu i moraju zajedno. To se pokazalo i u praksi, čak i u mom slučaju. Ova deca imaju sve uslove da se edukuju i pravilno razvijaju, pa jednog dana možda i zakucaju na vrata prvog tima. Ukoliko ne postanu fudbaleri, sigurno je da će postati dobri ljudi. A to i jeste suština", dodao je Stojković.

/Pogledajte kako izgleda Akademija TSC/

Koliko je selektor bio oduševljen uslovima koje imaju mladi fudbaleri u Bačkoj Topoli, možda najbolje govore njegove reči da bi voleo da je tako bilo u njegovo vreme.

"Ako ovako nešto postoji u Bačkoj Topoli, zašto ne bi postojalo i u ostalim mestima širom zemlje. Ovo su primeri koje treba slediti i pratiti. Verujem da su ljudi u Srbiji upoznati sa fenomenalnim uslovima TSC-a, ukoliko nisu treba ih pod hitno informisati. Šteta što nisam malo mlađi, pa da mogu i ja da treniram i učim u ovim okolnostima. Ali, šta da se radi, godine ne možemo da vratimo unazad", poručio je nasmejani selektor Srbije koji će u petak održati konferenciju za medije povodom septembarskih kvalifikacija.

Tokom posete Akademiji, sreo se i sa Mladenom Krstajićem, bivšim selektorom Srbije. Znaju se dobro iz igračkih dana, a sada su kolege treneri...

Dragan Stojković Piksi u poseti TSC
Izvor: Youtube/FSSrbije

"Ma Krle je kao igrač bio... Onako...ništa specijalno...", našalio se Piksi i potom se uozbiljio:

"Bio je zaista fantastičan defanzivni fudbaler. Mislim da mu i u trenerskom poslu ide veoma dobro. Raduje me kad vidim svoje bivše saigrače i generalno, velika imena srpskog fudbala da su krenuli trenerskim putem i da to svoje bogato igračko iskustvo sada prenose na mlađe. Mladen je igrao u ozbiljnim evropskim ligama, veoma je važno da na kormilu kluba imate trenera od kredibiliteta, čoveka sa zavidnom fudbalskom karijerom. Rukovodstvo kluba je napravilo odličan potez što ga je angažovali za šefa struke. Vidim da je atmosfera odlična, dobro sarađuju, dopunjuju se i rezultati TSC-a govore da su na pravom putu", dodao je selektor.

Svečano otvaranje stadiona u Bačkoj Topoli je 3. septembra kada će TSC igrati protiv Ferencvaroša.

Tagovi

fss