PROŠLE SU 4 GODINE

NOĆ KADA JE ZVEZDA EVROPSKI ZASIJALA: Kanga pogodio projektilom, a krcata "Marakana" progutala Krasnodar!

Autor Nebojša Marković

Tog 24. avgusta 2017. godine, Zvezda se konačno vratila u grupne faze UEFA takmičenja - niz koji i dalje traje.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda će ove sedmice u Rumuniji protiv Kluža imati lak zadatak da posle 4:0 u Beogradu stigne do grupne faze Lige Evrope i nastavi sa sjajnim rezultatima na evropskoj sceni.

A serija uspeha Zvezde u UEFA takmičenjima počela je baš na današnji dan pre četiri godine, kada je u spektakularnom meču eliminisan ruski Krasnodar!

Crvena zvezda je tada, u kasno leto 2017. godine, tog 24. avgusta, uspela da nadoknadi zaostatak iz prvog meča, a čitav dvomeč bio je sve samo ne običan.

U prvom meču u Rusiji sedam dana ranije, Krasnodar je savladao Zvezdu samo 3:2. Samo, pošto je na tom susretu Mihailo Ristić, bivši igrač crveno-belih, bio oštećen za pogodak koji nije priznat.

Sudije u Rusiji nisu videle da je njegov udarac sa distance prešao gol liniju, Milan Borjan je "pokupio" loptu i od tada je sve krenulo nabolje za crveno-bele. Istina, iz Rusije su se vratili poraženi, ali je prepuna "Marakana" bila spremna za veliki podvig.

Gol Nemanje Radonjića u ranoj fazi meča je doneo ekipi Vladana Milojevića rezultat koji bi je odveo dalje, da bi golčina Gelora Kange već u prvom minutu drugog poluvremena donela velikih 2:0.

Uspeli su Rusi preko Grankvista iz penala u 82. minutu da donesu neizvesnost, čak četiri igrača Zvezde su dobila žute kartone u neizvesnoj završnici, ali su izdržali.

Time je Zvezda konačno stigla u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, posle godina čekanja, a onda su usledili još veći uspesi. Zvezda je prošla grupu zajedno sa Arsenalom, ispred Kelna i Krasnodara, a onda su u naredne dve sezone stizali do Lige šampiona.

Tu je bila i Liga Evrope prošle sezone i novo "prezimljavanje" na evropskoj sceni, a pred revanš meč sa Klužom u četvrtak (prvi meč 4:0 za Zvezdu), crveno-beli se nadaju novim uspesima u grupnoj fazi UEFA takmičenja...

Zvezda - Krasnodar 2:1
Izvor: YouTube/Crvena zvezda