GOTOVO

SRBIN OD MILION EVRA, A NISTE ČULI ZA NJEGA: Kupio ga Gent, Zvezda i Partizan ga nisu ni pogledali!

Autor Milutin Vujičić

Posle četiri sezone u letonskom fudbalu napravio je lep transfer.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda i Partizan često imaju problem da pronađu kvalitetnog napadača koji ima srpski pasoš, ali jedan im je možda promakao sa radara pošto je igrao u Letoniji.

U pitanju je Darko Lemajić (28) koga je belgijski Gent doveo posle sjajnih izdanja u Konferencijskoj ligi, a ako je verovati njihovim medijima - plaćen je oko milion evra. Lemajić ih je oduševio u trećoj rundi kvalifikacija kada je dao gol kojim je Riga povela protig Genta, ali je na kraju slavniji klub prošao dalje (3:2).

Ukupno, Lemajić je čak pet puta zatresao mreže ovog leta u Konferencijskoj ligi, pa je time skrenuo pažnju na sebe, a Gent nije puno oklevao i odlučio je da pomenuti novac ponudi za njega.

Lemajić je pre nekoliko dana proslavio 28. rođendan, a posebno se ističe u igri glavom pošto je visok gotovo dva metra (1.98m). Njegov fudbalski CV nije toliko bogat do sada pošto je igrao tek u Napretku i Nđiji, odnosno od 2017. godine je u letonskom fudbalu.

Prvo je igrao za Rigu, pa za RFS koji je bio protivnik Partizana prethodnog leta u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada je srpski predstavnik slavio 1:0 u Humskoj i prošao dalje.

Ukupno, Lemajić je za RFS dao 35 golova i zabeležio 11 asistencija na 56 mečeva, a videćemo kako će se snaći u Gentu.

Lemajić pored srpskog poseduje i crnogorski pasoš, a igrao je samo za U19 selekciju "orlova".