Nova avantura

IGRAO ZA SRBIJU, PA GA FIFA ZABRANILA PIKSIJU, SAD JE U PREMIJER LIGI: Nisu dali da bude "orao", ali je sad "svetac"!

Autor Nikola Lalović

Napravio je transfer karijere i gledaćemo ga u dresu Sautemptona.

Brazilski štoper srpskog porekla Lijanko Vojnović, želja Partizana.
Izvor: Profimedia

Hteo ga je Dragan Stojković Piksi u reprezentaciji Srbije, postojala je obostrana želja da opet postane "Orao", ali FIFA to nije dozvolila. Lijanko Vojinović nije obukao dres seniorske reprezentacije Srbije, a sada se još jednom potvrdilo da bi bio ozbiljno pojačanje. 

On je napravio transfer karijere pošto je stigao u Premijer ligu. Kao što se i ranije pisalo potpisao je ugovor sa Sautemptonom i postao je igrač "Svetaca". 

Sautempton će Torinu platiti 7.500.000 evra za usluge ovog Brazilca sa srpskim korenima, a biće u kombinaciji za tim već od narednog vikenda. 

Da podsetimo Lijanko Vojinović je igrao za U19 reprezentaciju Srbije, a onda se u U20 uzrastu obukao dres Brazila. Odigrao je 20 mečeva za mlađe selekcije ove države, a do sada nije bio u planu selektora A reprezentacije. 

Zašto mu je FIFA zabranila da igra za Srbiju?

''Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Stojković je želeo da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje. Na osnovu prikupljenje dokumentacije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan. Lijanko je bio deo mlađih kategorija FS Srbije, zatim je igrao za omladnice i olimpijsku selekciju Brazila, tako da pravila ne dozvoljavaju da opet obuče dres Srbije. Hteli smo i mi i on, ali jednostavno nije moguće'', rekao je direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović.

Sada ima 24 godine i posle četiri sezone u Torinu, od čega je jednu proveo na pozajmici u Bolonji odlazi u Sautempton.