Oduševio ga detalj

PIKSIJU PRIŠAO NAVIJAČ, PA GA JEDNIM DETALJEM ODUŠEVIO: Čoveče, pa taj dres ima 30 godina, budi uspomene!

Autor Nikola Lalović

Selektor Srbije nije mogao da sakrije oduševljenje kada mu je jedan navijač prišao.

Izvor: MN Press

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u igračkim danima je u crveno-belom dresu činio čuda! Bio je toliko dobar da je dobio i čast da postane peta zvezdina zvezda, a sada je prilikom posete mališanima koji treniraju fudbal u Popincima bio oduševljen kada je video dres u kome se proslavio!

Brojni navijači su došli u Pećince kako bi se slikali i pozdravili sa selektorom, a neki su doneli i dresove na potpisivanje. Upravo dres Crvene zvezde iz perioda kada je Piksi igrao na "Marakani" najviše je oduševio selektora.

"Čoveče, Mister Bejbi! Taj dres ima blizu 30 godina, neverovatno. Zaista lepa uspomena. Sećam se tog perioda, tog dresa, te reklame", rekao je Stojković.

Izvor: MN Press - arhiva

Delegacija FSS-a podelila je u Pećincima pakete sportske opreme predstavnicima 15 klubova sa te teritorije, a tokom druženja nekadašnji kapiten nacionalnog tima, a sada šef struke reprezentacije istakao je da mu je izuzetno drago da se druži sa decom koja vole fudbal. 

"Uvek mi je bilo zadovoljstvo da se družim sa decom. Tako je bilo i ostalo. Lepo je što smo uoči nastavka kvalifikacija i tri veoma bitne utakmice u septembarskom terminu, iskoristili priliku da dođemo u ovo prelepo mesto i da obradujemo ovu dečicu. Opet smo u ulozi donatora, drago mi je da možemo da izađemo u susret klubovima kojima je sportska oprema preko potrebna za treninge i takmičenja", rekao je on. 

Dodao je da su male sredine ključne za razvoj velikih igrača i da upravo u mestima poput Pećinaca rastu novi Mitrovići, Vlahovići, Tadići...

"Ove sredine su najbolji izvori talenata. To nećemo naći ni u Beogradu, ni u Nišu, ni u Novom Sadu ili bilo kom drugom velikom gradu u Srbiji. Talenti se rađaju na ovakvim terenima. Dolazio sam često u ove krajeve, ali mislim da sam prvi put baš u Pećincima i mnogo se lepo osećam. Lepo je upoznati svoju zemlju, mesta u kojima ranije niste bili… da se vidi ko smo, gde smo i šta smo", zaključio je on, a na kraju se osvrnuo i na meč protiv Luksemburga 4. septembra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. 

"Naravno, 4. septembar je jako bitan dan za sve nas. Igramo protiv Luksemburga i nadam se da će ova dečica doći da nas podrže u borbi za nova tri boda u kvalifikacijama. Za njih je to san, a nama obaveza da ih ne razočaramo. Daćemo sve od sebe da sa stadiona odu srećni i zadovoljni", dodao je Stojković.