PITALI GA I ZA OSTAVKU

MOGAO SAM OVOG LETA DA ODEM IZ ZVEZDE! DEKI OTVORIO DUŠU: Osmeh je bitan, imam još mnogo toga da dam!

Autor Dušan Ninković

Iskrena konferencija za medije Dejana Stankovića nakon što je obezbedio grupnu fazu Lige Evrope.

Izvor: MN Press

/od izveštača MONDA iz Rumunije, Dušana Ninkovića/

Crvena zvezda je obezbedila grupnu fazu Lige Evrope pošto je ukupnim rezultatom 6:1 savladala Kluž, tako da u petak na žrebu od 12 časova čeka rivale iz drugog šešira.

Ponovo je Dejan Stanković dobro spremio svoje igrače koji su na gostovanju u Rumuniji slavili 2:1, a na konferenciji za medije je bio raspoložen, iako su rumunski novinari testirali njegovo strpljenje postavljajući pitanja koja možda i nisu bila u skladu sa onim što smo videli u dvomeču.

Rumunski novinari pitali su za greške koje je Kluž pravio i da li bi pobeda Crvene zvezde bila tako laka da ih nije bilo...

"Ne bih komentarisao greške. Okrenuo bih se onome što je bilo na terenu, fer-plej dva odlična tima. Neko pravi greške, da bi neko bio bolji. Hvala Klužu na gostoprimstvu, bilo je čvrst ali bez ijednog incidenta", rekao je Stanković.

Marijuš Šumudika je već nedeljama pred otkazom, a rumunski novinari pogrešno su shvatili da je i Dejanu Stankoviću ugrožena pozicija. On je to demantovao, u dobrom raspoloženju.

"Ja nijednog trenutka nisam bio blizu ostavke. Nisam bio blizu, a ni klub nije razmišljao da me smeni. Ima dve vrste trenera, smenjeni i oni koji će biti smenjeni. Iz poštovanja prema kolegi, neću komentarisati Kluž. Ne znam šta se u ovom klubu dešavalo".

Dobra igra tima, dve pobede u plej-ofu, prolaz u grupnu fazu Lige Evrope i šta je najviše obradovalo Stankovića?

"Ceo paket me je obradovao. 13-14 utakmica u 40 dana. Ovo je ogroman, veliki rezultat. Kako to neko gleda, sa koje strane, to je za diskusiju. Peti put uzastopno igramo grupnu fazu, Liga evrope je dosta kvalitetnija nešto prošle sezone. Zadovoljan sam pristupom. Da, išli smo na pobedu večeras, na pozitivan rezultat. Imali smo mi neke šanse, mogli smo da dobijemo gol iz penala, ali bila je dobra utakmica. Hvala navijačima... Iznenadili su me Dragović i Degenek, nisam mogao da verujem da toliko vole klub. Poštuju saigrače, izdržali su skoro 90 minuta, a imali su probleme pred meč. Kapa dole, velika zahvalnost njima. Čeka nas utakmica, pa pauza, koju oni jedva čekaju".

Posle dugo vremena smo videli nasmejanog Dejana Stankovića. I na konferenciji bio je dobro raspoložen.

"Osmeh je bitan, treba nam energije i pozitive. Imam još mnogo toga da dam. Volim klub, igrače, moj stručni štab. Oni mnogo rade, ćute i rade svoj posao".

Rumunski tim je i večeras bio pod ogormnim pritiskom.

"Uvek može bolje, ali može i gore. Kluž je prolazio kroz pritisak, kao mi u Beogradu – bio je to nadrealni pritisak. Nigde to nisam video. Podlegli su, ali po mom mišljenju su kvalitetan tim. Iznenadili su nekoliko velikana prethodnih godina. Ovo je velika - dupla pobeda".

O potencijalnim protivnicima nije bilo govora odmah.

"Ne razmišljam, neka dođe bilo ko. Imamo 6 zagarantovanih utakmica koje znače igračima, navijačima, klubu. Jedan od ciljeva smo ostvarili, sad idemo na nadogradnju".

Danas se Dejan Stanković smejao na konferenciji. Upitan je da li će osmeha biti i kada bude odlazio iz kluba, što je kod njega izazvalo erupciju emocija.

"(smeh) Dokle to može da ide? Kao što nisam hteo da odem iz Crvene zvezde... Veruj mi, neću biti na smetnji. Nisam želeo da odem, a mogao sam ovog leta da odem iz Crvene zvezde. Dobio sam priliku da drugi put budem u Crvenoj zvezdi, a vi ne možete da zamislite koliko to znači".

Ova pobeda značila je više nego neke prethodne. Videlo se to i po reakciji nakon meča.

"Ponele su me emocije. Dobro je to za odrastanje. Proslavio sam sa igračima, navijačima, čekao sam dugo to. Popeo sam se na žicu".

Da li može Lacio?

"Može Lacio. Da se vratim u Rim, kao što sam se vratio u Milano. Nemojte samo da ispadne nešto drugo od ovog odgovora", zaključio je Stanković.