A SAD - NOVI CILJEVI!

TO JE PRAVI PARTIZAN, NE PAMTIM OVAKVU ENERGIJU: Stanoje blista posle ulaska u Evropu - Ovo nam smanjuje pritisak!

Autor Nebojša Marković

Trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je presrećan nakon uspeha njegove ekipe i pobede protiv Santa Klare.

Izvor: MN Press

Humska je čekala i dočekala - Partizan je uspeo da prvi put posle devet godina nadoknadi zaostatak iz prvog meča i velikim, srčanim preokretom nad Santa Klarom stigne do grupne faze Konferencijske lige.

Prva sezona novog UEFA takmičenja i prvo učešće crno-belih, a sve zahvaljujući pobedi 2:0 golovima Rikarda Gomeša i Siniše Saničanina. Trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je presrećan posle takvog rezultata njegovih igrača.

Partizan je posle 1:2 u Portugalu uspeo da smogne snage i u tri minuta stigne do rezultata koji mu je doneo novu jesen u evropskim takmičenjima. Trener crno-belih je istakao glavne razloge pobede njegovih pulena.

"Čestitam igračima. Svaka im čast. Vera, fokus, želja, koncentracija - sve je bilo na dobrom nivou. Čestitam na odgovornosti koju su imali prema klubu i navijačima. Hvala navijačima koji su nas bodrili od prvog minuta. I na kraju su nam dali vetar u leđa. Ne znam da li je skoro bila onakva energija kao s početka meča", počeo je Stanojević.

Portugalske medije je zanimalo koja je bila tajna Partizana u velikoj razlici u igri u drugom meču u odnosu na onaj na Azorskim ostrvima.

"Tajna je, kao što sam vam rekao pre meča, imamo neverovatne navijače. Videli ste u prvih 10-15 minuta kakva je atmosfera na stadionu. Stalno nas guraju. To je naša tajna. To je naš stil i to je Partizan kako inače igramo", rekao je Stanojević i nastavio da obrazlaže.

"To je portugalski predstavnik koji nam se tamo nametnuo. Ne možete da odete u Portugal i da diktirate ritam i da pobedite 3:0. Teško je. Danas smo krenuli otresito, imali vetar u leđa i postigli golove na vreme. Videli ste da mogu da naprave problem u svakom trenutku, ali nisu uspeli, bili smo koncentrisani. Imaju brze igrače koji su se tamo nametnuli, ali ovde nisu uspeli. Na kraju mislim da smo zasluženo prošli dalje."

Trener Partizana kaže da povreda Sejdube Sume i izlazak u prvom poluvremenu nije previše poremetio njegovu ekipu.

"Nije nas poremetilo. Planirali smo da Suma igra 45-60 minuta, oni ne mogu da prate ritam 90 minuta. Nismo očekivali povredu, ali namestilo se. Imali smo i Daču Pantića koji je rovit, imali smo opcija."

Koliko je sada svima u Partizanu laknulo kada je prvi i osnovni cilj u Konferencijskoj ligi ostvaren?

"Baš tako, ovo smanjuje pritisak. Znate kakav je pritisak raditi ovde, kad morate da pravite rezultate. Imali smo jake utakmice u svim ovim mečevima u kvalifikacijama. Malo nam je ovo spustilo pritisak da smo nešto već uradili. Sad postavljamo dalje ciljeve."

Na kraju, Stanojević je prokomentarisao i da li u redovima Santa Klare ima zanimljivih igrača za crno-bele.

"Ima interesantnih igrača, ali su svi oni od po četiri-pet miliona. Jedan igrač im je otišao za 3.000.000 evra, videli ste koliko su brzi, ali su dosta skupi za nas", konstatovao je Aleksandar Stanojević.