"OVAKO IGRA PARTIZAN"

PARTIZANOVI JUNACI ZJELAR I RIKARDO: Mogao sam da igram i produžetke, ova generacija MORA nešto da napravi!

Autor Nebojša Marković

Dvojica fudbalera Partizana imala su važne uloge u trijumfu nad Santa Klarom.

Izvor: MN Press

Uspeli su fudbaleri Partizana da naprave veliki preokret u revanš meču protiv Santa Klare i pobedom 2:0 se plasiraju u grupnu fazu Konferencijske lige.

Važan deo tog uspeha bili su Saša Zdjelar i Rikardo Gomeš.

Vezista crno-belih je od meča sa Sočijem pre dve sedmice bio na terapijama ne bi li bio spreman za susret, dok je Rikardo golom iz penala nagovestio veličanstvenu noć za Partizan.

Zdjelar je svestan uspeha koji je ostvaren.

"Uradili smo veliki posao. Imao sam povredu od meča sa Sočijem i sve vreme sam bio na terapijama. Te terapije su urodile plodom i odigrao sam ceo meč i nadam se da sutra kad se probudim neću osećati ništa", počeo je momak koji je pobrao aplauze čitavog stadiona po završetku utakmice.

"Bio je ovo težak meč, ali nisam se tako osećao. Tokom prvog poluvremena me malo uhvatila kriza, ali kad je prošlo, mislim da bih do kraja izdržao i produžetke. Probio sam blokadu, sam ambijent je bio takav, kako da izađeš... Sve što ti je drago je došlo ovde da te gleda", kaže Zdjelar i nastavlja o motivaciji koju su on i njegovi saigrači imali pred revanš sa Santa Klarom.

"Svaki dan pričamo da ova generacija mora nešto da napravi, po nečemu da nas pamte. To nas je vodilo tokom celog meča."

Rikardo Gomeš je takođe bio ponosan na ekipu i ostvaren rezultat.

"Ekipa je zaslužila pobedu večeras. Nakon prve utakmice u Portugalu, nije dobro prošlo po nas, ali danas smo pokazali šta Partizan zaista jeste. Uz naše navijače, imali smo fantastičnu podršku i sve je prošlo kako treba."

On ističe i šta se promenilo u revanšu u odnosu na prvi meč.

"Mislim da smo svi bili svesni kako smo igrali u Portugalu i da to nije bio naš nivo. Ono što se promenilo je naš mentalitet. Baš je dobro što smo od prvog minuta uspeli da budemo agresivni i da ih ne pustimo da igraju. U tome je bila tajna naše pobede."

Na kraju, Rikardo kaže da mu je posebno drago što se vratio u Partizan, jer u prvom mandatu u klubu nije uspeo da se sa ekipom domogne grupne faze evropskog takmičenja.

"Bez sumnje, došao sam ovde da igramo Evropu i znam da je to takmičenje vrlo važno za ovaj klub. U mom prvom mandatu nismo uspeli, ispali smo u plej-ofu. To je ostalo neostvareno. Sve naše utakmice do sada bile takve da smo zaslužili da prođemo u grupnu fazu", zaključio je Rikardo Gomeš.