Zna da proslavi!

OVAKVOG DEKIJA NIKAD NISMO VIDELI - ZVEZDA LEBDI NA NJEGOVIM EMOCIJAMA: Bilo je većih pobeda, ali ova mu znači najviše!

Autor Dušan Ninković

Trener srpskog šampiona kao nikada do sada reagovao na dobro izdanje svog tima, koji uspešno izlazi iz turbulentnog perioda.

Izvor: MN Press

/od reportera MONDA iz Kluža, Dušana Ninkovića/

Kada je Dejan Stanković pre nešto više od godinu i po dana dolazio u Crvenu zvezdu, znao je da posao neće biti lak.

Nasledio je Vladana Milojevića koji je tim digao iz pepela, a očekivanja su od prvog dana - iako na klupu seda novajlija - bila izuzetno visoka.

I zato se, meč po meč, radilo kako bi Crvena zvezda i sa Stankovićem dva puta izborila igranje u grupnoj fazi evropskih takmičenja, a posebno sinoć moglo je da se svidi koliko mu to znači. O Dejanu Stankoviću, emocijama koje je pokazao na stadionu u Klužu i Zvezdinim malim pobedama koje su stvarno velike, treba da se priča!

''Ne može vama da bude jasno koliko je meni značilo što sam dobio priliku da drugi put budem deo Crvene zvezde'', rekao je Stanković tokom konferencije u Klužu, jedne od onih koje će se prepričavati godinama.

Da postoji ljubav između Zvezde i Stankovića, i da to nije romansirana priča kojom se ''mažu oči'' javnosti, bilo je jasno i pre ovog govora. Nekadašnji kapiten Zvezde uspeo je u tih nekoliko reči da sumira mnogo i da nam pokaže koliko mu je od životne važnosti da crveno-beli pobeđuju.

Crvena zvezda je pobedila, izborila plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a Dejan Stanković je pustio da iz njega teku emocije!

I za to nije zaslužan samo trijumf koji su u transilvanijskom gradiću doneli Aleksandar Katai i Milan Pavkov. Za to je zaslužan i pritisak koji je nedeljama stvaran, ali i onakav prvi meč protiv rumunskog tima, poraz u Tiraspolju, dva boda prednosti koje Partizan trenutno ima u Superligi... Dejan Stanković je, verovatno više nego ikada tokom svoje trenerske karijere, pustio da emocije govore o svemu protiv čega se u ovom trenutku bori.

''Ponele me emocije. Znam kroz šta prolazimo. Znam, nešto od toga nije fer, ali nema veze. Lepo je to za odrastanje, veruj mi, ojača te! Ja mogu samo da pričam uzdignute glave, malo su me ponele emocije na kraju. Približio sam se, emocije i eto, popeo sam se na žicu! Svi znate da obožavam Crvenu zvezdu, proslavio sam sa igračima, navijačima... Čekao sam dugo da napravim to i lepo je'', rekao je Dejan Stanković odmah nakon susreta u kom smo nekoliko puta videli u nekarakterističnom izdanju.

Zvezdin trener je prvo tokom meča odreagovao na skandiranje navijača, a zatim im se pridružio u slavlju čim je završio sa obavezama - pozdravljanjem protivnika i davanjem kratkog intervjua nakon meča. Bio je to redak slučaj da Stanković zajedno sa igračima bude deo slavlja, ali on nije ni pokušao da sakrije koliko mu uspeh znači.

U jednom trenutku, Dejan Stanković je ''bio na žici'', na ogradi koja gostujući sektor odvaja od terena. Pogledajte taj detalj:

Pobeda je bilo i većih, ali pitanje je da li je ijedna Dejanu Stankoviću značila ovoliko. Iako su u trenutku slavlja mislili samo o uspehu koji su postigli, fudbaleri Crvene zvezde moraće da pogledaju snimke, a zatim da razmisle kako da čoveku koji ih vodi češće priređuju ovakve momente.

Zvezda bi mogla da lebdi na emocijama Dejana Stankovića...