Čudo!

ČUDO! DRŽAVA OD 35.000 STANOVNIKA IMA TIM U EVROPI: Cela zemlja ima 1 stadion, a na njemu čekaju Kejna i Partizan!

Autor Nikola Lalović

Linkoln je napravio senzaciju i plasirao se u novo UEFA takmičenje!

Izvor: Profimedia

Partizan je deo istorije, igraće prvu grupnu fazu Lige konferencija u istoriji, a tu će se naći i maleni Linkoln Red Imps! 

Ovaj tim je napravio možda i najveću senzaciju ovogodišnjih kvalifikacija za Evropu. Dok svi pričaju o tome da je Moldavija dobila prvog učesnika u Ligi šampiona u istoriji, to je ipak zemlja od oko 4 miliona stanovnika. Sa druge strane Linkoln dolazi iz Gibraltara i ušao je u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja! 

Na "Viktorija stadionu", jedinom u celoj državi u četvrtak uveče su ostvarili istorijsku pobedu kada su nakon trijumfa nad letonskom Rigom 3:1 uspeli da prođu dalje! 

Linkolnu je novi sistem takmičenja umnogome pomogao, pa su tako prvaci Gibraltara u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona savladali Folu Eš iz Luksemburga i prošli dalje. 

Samo 35.000 stanovnika

Gibraltar je zapravo deo Velike Britanije, ali se odnedavno našao samostalno u okviru UEFA. Oformili su reprezentaciju, a sa 35.000 stanovnika biće najmanji fudbalski savez sa predstavnikom u Evropi. 

Bilo je 2:2 u Luksemburgu, a onda je u revanšu bilo 5:0. Iz Lige šampiona su ispali od sinoćnjeg protivnika Crvene zvezde Kluža, ali su i tu ostavili odličan utisak. Uspeli su da izgube 2:1 kod kuće i 2:0 u Rumuniji i da pokažu da na njih može ozbiljno da se računa. 

Potom ih je Slovan iz Bratislave dobio 3:1 u Gibraltaru, a onda je u Slovačkoj bilo 1:1, da bi sada pala Riga! Sa Letoncima su u prvom kolu igrali 1:1, a iako je bivši vezista Partizana Juri Vakulko u revanšu postigao prvi gol na meču i doneo prednost Rigi Linkoln je sa tri gola prošao dalje. 

Sada čekaju rivale poput Totenhema ili Rome, dok bi iz drugog šešira Linkolnu u grupnoj fazi mogao da padne Partizan.