POSLE ŽREBA

HRVATI ŠOKIRANI IZJAVOM TRENERA DINAMA: Bili u prvom šeširu Lige Evrope, a on bi bio srećan TREĆIM mestom!?

Autor Nebojša Marković

Istina, Dinamo Zagreb nije dobio naivnu grupu, ali nipošto takvu da ne mogu da ciljaju na jednu od prve dve pozicije...

Izvor: Profimedia/MN Press

Fudbaleri Dinamo Zagreba nisu uspeli da izađu na kraju sa moldavskim Šerifom, pa su se umesto u Ligu šampiona plasirali u Ligu Evrope.

U petak su saznali imena rivala, a trener "modrih" Damir Krznar ponovo je šokirao medije konstatovavši da bi bio zadovoljan i trećim mestom u grupi!?

Naime, Krznar je prvi put digao prašinu u Hrvatskoj pre par dana, kada je nakon ispadanja Dinama iz borbe za Ligu šampiona rekao da je njegova ekipa ostvarila cilj plasmanom u Ligu Evrope.

Iako je za rivala imala tim daleko neiskusniji u takvim mečevima i iako su pre pet meseci bili bolji od Totenhema u Ligi Evrope, Krznar je time iznenadio sve. A sada je posle žreba ponovo to uradio.

Hrvatski šampion je u Ligi Evrope izvukao grupu sa Genkom, Vest Hemom i Rapidom iz Beča. Štaviše, Dinamo Zagreb je bio u prvom šeširu na tom žrebu, zbog svojih rezultata u prethodnim sezonama u UEFA takmičenjima, ali Krznaru već sada ne bi smetalo da Dinamo bude treći u grupi.

"Grupa je atraktivna i kompetitivna. Moglo je i mnogo gore, zadovoljni smo. Pokušaćemo da dođemo do prve dve pozcije koje vode u nokaut fazu Lige Evrope, ali i treća, koja garantuje nastavak evropskog takmičenja u Konferencijskoj ligi. To je jedan od naših ciljeva", istakao je Krznar, a preneo je "Indeks".

To je dovelo do brojnih komentara na internetu u kojima se navijači čude takvoj izjavi Krznara pre nego što je takmičenje i počelo...