Tuga!

ENGLESKI FUDBALER (35) PREMINUO NAKON TEŠKE BOLESTI: Bio je u dva velika kluba, a tek počeo trenersku karijeru!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno je bio veliki talenat i predviđali su mu dobru karijeru.

Izvor: Youtube/TheGateTV/printscreen

Nekadašnji omladinac Arsenala i prvotimac Birmingema Sem Odži (35) preminuo je nakon teške borbe sa bolešću.

Od centralnog defanzivca koji se u tim klubovima nije izborio za veliku ulogu, pa je lutao po nižim ligama engleskog fudbala, opraštaju se njegovi bivši klubovi, a britanski mediji podsećaju na karijeru koju je imao.

Nakon što se u Premijer ligi i Čempionšipu nije izborio za veliku ulogu, Odži je nastupao za Donkaster i Bristol, a najjači utisak ostavio je u Lejton Orijentu. Kasnije je igrao za brojne poluprofesionalne klubove, u jednom od njih započeo i trenersku karijeru, a kratko je bio internacionalac u Švedskoj.

Svojevremneo je bio na probi u turskom Dijabakirsporu, tadašnjem prvoligašu, što bi mu bio najveći izazov u karijeri. Ipak, do saradnje nije došlo zbog povrede koju je zadobio na treningu, a koja mu je pravila probleme i u nastavku karijere.

Fudbaler koji je četiri godine bio omladinac londonskog Arsenala bio je oženjen i imao je jedno dete. Poslednjih dana nalazio se u teškom zdravstvenom stanju, a o tome je javnost obaveštavao engleski devetoligaš Hajgejt junajted, u kom je radio kao pomoćni trener.