Otišao je

ČEKALI GA IZ ZATVORA, PA POSTAO LEGENDA KLUBA: Kraj ljubavi nakon 11 godina - morao je da plaća da igra fudbal! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Odlazi nakon više od deset godina u klubu.

Izvor: Twitter/WatfordFC/printscreen

Čovek koji je preko deset godina pisao neke od najznačajnijih stranica u istoriji Votforda napušta taj klub u suzama!

Troj Dini (33) i član Premijer lige raskinuli su saradnju koja je trajala skoro 12 godina, pa će se iskusni napadač u potrazi za novim izazovima oprobati u Čempionšipu, gde oblači dres Birmingema. Navijači Votforda pamtiće ga zauvek kao jednu od najvećih klupskih legendi i čoveka koji je u njihova srca stigao iz amaterskog fudbala.

Tokom vremena u Votfordu odigrao je 419 utakmica i postigao 140 golova, a pre ovog tima igrao je za poluprofesionalne klubove. U nekim ekipama je čak i plaćao članarinu kako bi bio deo tima, ali mu je Votford promenio život.

Uspeo je da izgradi veliko fudbalsko ime, stigne čak i do Premijer lige, a karijera mu nije uvek išla pravim tokom.

Zbog problema sa zakonom 2012. godine proveo je tri meseca iza rešetaka, jer je u jednoj kafanskoj tuči protivniku naneo teške telesne povrede. Ipak, klub mu tada nije okrenuo leđa, a on mu se odužio i jednim od najlegendarnijih golova u istoriji engleskog fudbala - kada je Votfordu doneo meč za ulazak u elitni rang.

Lester je imao penal u polufinalu plej-ofa, ali je nakon promašaja Nokarta ''sevnula'' kontra koju je upravo Dini pretvorio u gol i pobedu, a kasnije su ''Stršljenovi'' obezbedili i plasman u Premijer ligu

 .

"Teško je objasniti moje emocije prema Votfordu. Osećam tugu što odlazim, ovo je kao gubitak člana porodice. Ponosan sam na sve što smo uradili u prethodnih skoro 12 godina. Votford mi je promenio život i zauvek će biti u mom srcu'', rekao je Troj Dini.

Iskusni napadač bio je jedna od ključnih figura u svlačionici, imao je ogroman uticaj na tim i njegov glas se slušao i među čelnim ljudima kluba i među navijačima.

Karijeru će nastaviti u rodnom gradu pošto oblači dres Birmingema, u kom bi mogao i da završi sa aktivnim igranjem fudbala.