Ne zanima ga Portugal

PIKSIJA PITALI ZA KRISTIJANA I PREOKRET, ON OŠTAR: Apsolutno me ne zanima, idemo u Lisabon da pobedimo!

Autor Nikola Lalović

Selektor Srbije je bio jako zadovoljan posle pobeda nad Katarom i najavio je dobru igru u narednom periodu.

Izvor: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Reprezentacija Srbije savladala je Katar sa 4:0 u pripremnoj utakmici pred duele u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. 

Selektor Dragan Stojković je posle meča rekao da je zadovoljan igrom, ali je naglasio da je njegov tim mogao da postigne još golova. 

"Rezultat je dobar za Katar, ja mislim da je moglo još golova da se da. Ali bez obzira na pobedu i bilo koji rezultat da je bio neće promeniti naša razmišljanja i ono što nas očekuje, a to su Luksemburg i Irska", naglasio je Stojković. 

On je dodao da je pogotovo zadovoljan zalaganjem igrača na ovom meču.

"Ali sam zadovoljan naravno, pre svega jednim kolektivnim duhom, bilo je tu dosta lepih akcija, dosta trke, dosta pametne igre, što me raduje. Tako da je rezultat, nije toliko bitan, idemo dalje", dodao je on. 

Dušan Vlahović je sa golovima potvrdio sjajnu formu, ali nije samo on pokazao sjajnu igru. 

"Ne samo on, ne samo Vlahović već i ostali igrači su pokazali tu dozu ozbiljnosti jer sam im danas i rekao na sastanku da jeste ovo utakmica bez nekog takmičarskog značaja, ali opet dosta važna. Šansa da se pokaže jedna ozbiljnost, jedan profesionalni odnos. Da pokažemo našim ljudima da smo spremni da se borimo, da izgaramo iz minuta u minut. A golovi i sve što se desilo su posledica kvaliteta jer smo ipak bolji od Katara."

Mile Svilar i Veljko Birmančević su debitovali na ovom meču.

"To je bilo već u planu pre utakmice da ćemo početi sa jednim debitantnom i da će drugi ući. Ja im čestitam, ovo je tek početak njihove seniorske karijere kada je reprezentacija u pitanju. Ovo će im sigurno puno značiti za neki dalji rad i ono što ih očekuje u karijeri", dodao je selektor.

Na kraju se osvrnuo i na preokret Portugala u meču sa Irskom. 

"Ja sam to sada čuo i apsolutno me ne zanima. Mi ćemo ići u Lisabon da ih pobedimo tako da me ne zanima šta su uradili! Ali očigledno da su imali dosta sreće, bez obzira na to kakva je utakmica bila. Ali apsolutno me druge ekipe ne interesuju, interesuje me samo Srbija", zaključio je Stojković.