IZNENAĐEN

HALILHODŽIĆ IZBACIO ZVEZDU ČELSIJA IZ REPREZENTACIJE: Ovo mi se nikada u karijeri nije dogodilo, razočaran sam

Autor Nemanja Stanojčić

Vahid Halilhodžić je ostao šokiran ponašanjem zvezde Čelsija i marokanske reprezentacije

Izvor: Profimeda

Bore se reprezentacije za mesto koje vodi na Svetsko prvenstvo u Katar. Jedan od timova koji ima taj cilj je Maroko.

Upravo zbog toga i velike važnosti mečeva u kvalifikacijama je mnoge iznenadila odluka Vahida Halilhodžića (68) da za mečeve sa Sudanom i Gvinejom ne pozove Hakima Zijeha.

Možda će vas zanimati

Jedna od zvezda nacionalnog tima i Čelsija se nije našla na spisku. Selektor je ubrzo pojasnio zbog čega je doneo takvu odluku.

Naime, razlog su bile prijateljske utakmice protiv Gane i Burkine Faso odigrane u junu u kojima se Zijeh ponašao neprofesionalno.

"Prvi put u mojoj dugoj trenerskoj karijeri sam video ponašanje koje me je razočaralo. Igrač odbija da igra meč, iako prijateljski, uz obrazloženje da je povređen", rekao je Halilhodžić.

Naglasio je da je Hakimovo stanje provereno od stare lekara reprezentacije.

"Medicinsko osoblje je obavilo nekoliko pregleda i rekli su da može da igra. Onda je odbio da izađe na zagrevanje u drugom poluvremenu, jer je bio razočaran što je na klupi. Za mene je to neprihvatljivo. Ne možeš da varaš kada igraš za reprezentaciju. Ili si 100 odsto tu ili nisi uopšte", jasan je Halilhodžić.

Pored Sudana i Gvineje u grupi I je još i Gvineja Bisao. Podsetimo, Halilhodžić je u igračkoj karijeri igrao za Velež, Neretvu, Nant i PSŽ, dok je kao trener vodio Beuvu, Raha Kazablanku, Lil, Ren, PSŽ, Trabzon, Al-Itihad, Obalu Slonovače, Dinamo Zagreb, Alžir, Japan, Nant i sada Maroko.