Sada je prvi špic

SA PAVKOVOM SAM DIREKTAN, REKAO SAM MU DA TO NE MOŽE: Stanković progovorio o svom špicu, evo šta traži od njega!

Autor Nikola Lalović

Milan Pavkov je opet u formi, a Dejan Stanković zna kako da tako i ostane.

Izvor: MN Press

Milan Pavkov je ovu sezonu počeo na klupi, a onda je još jednom postao heroj Crvene zvezde! Sada je "zakucan" kao prvi napadač kod Dejana Stankovića posle sjajnih igara, pre svega u Evropi. 

Korpulentni špic ima kvalitet, lopta ga hoće kada je najbitnije, ali šef struke crveno-belih traži više od momenata magije. On traži stabilnost. 

"Da svaki meč igra kao da je najbitniji. Biranja nema, pošto sam ja sa njima direktan, kažem mu: 'Paki, ne može da bude otkucaj srca, pa da idemo na aparate. Sve nas zadiviš, pa nas spustiš. Hajde da svaki dan bude umeren. Ne mora da bude sve, pa nula'", otkrio je Stanković u intervjuu za "Sportski žurnal". 

U razgovoru u kome se dotakao i forme i statusa Gelora Kange ove sezone on je otkrio da Pavkov sada izgleda sve bolje na terenu i u "malim" mečevima. 

"'Navijači te čekaju, OK imaš kredit zbog gola, ali daj da bude konstantno i kad ne bude gol da budemo zadovoljni tvojom partijom. Tvoje je da zadržiš, odložiš, skočiš, dođeš, zatvoriš.... Budi deo nas'. Videli ste da ide ka boljem, četiri utakmice je počeo, kad radiš dobro i pošteno vrati se", istakao je Stanković.

Bilo je priče i o njegovoj reakciji na meču sa Klužom u Rumuniji. Tada je burno proslavio pobedu sa navijačima, a neki su mu to zamerili.

"Šta sam ja to loše uradio?! Nisam nikog uvredio. Jednostavno su me ponele emocije. Videli ste zadovoljstvo, ljudsku reakciju i 15 sekundi na ogradi. Bio sam zvezdaš u tom trenutku i tu je kraj", zaključioje Stanković. 

(MONDO, Sportski žurnal)