ZAISTA?

OTPISALI SRBIJU! STATISTIKA KAŽE - NE IDEMO NA MUNDIJAL: Piksijevi "orlovi" kidaju, ali brojke govore drugo!

Autor Milutin Vujičić

Nadamo se da će ovo biti samo dodatni motiv fudbalerima Srbije.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 igra jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto ćemo se u slučaju pobede nad Irskom sasvim približiti Kataru 2022.

"Orlovi" su odlično počeli kvalifikacije i iz prve četiri utakmice osvojili smo deset bodova, kao i Portugal s kojim delimo prvo mesto u grupi i od kog imamo bolju gol-razliku, međutim ako pitate statističare - i dalje nam se ne daju velike šanse za odlazak na Mundijal iduće jeseni.

Specijalizovani portal "Gracenote", koji se bavi detaljnim prognozama i proračunima, ne veruje preterano u Dragana Stojkovića i njegove fudbalere.

Naime, Srbija je prva ispod crte i daju nam tek 20% šansi da se kao prvoplasirani iz grupe plasiramo na Svetsko prvenstvo, a kako sada stvari stoje za to nam je potrebna pobeda nad Portugalom, ili čak remi uz njihov kiks u preostalom delu kvalifikacija.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Zato nas vide kao sigurne u baražu (77% šansi da ćemo biti drugoplasirani), ali tamo imamo tek 37% šansi za prolaz pošto je 13 reprezentacija ispred nas, bar prema njihovim proračunima.

To su Danska, Engleska, Belgija, Francuska, Portugal, Nemačka, Švedska, Italija, Hrvatska, Holandija, Španija, Švajcarska i Rusija, što znači da ćemo ponovo morati da igramo protiv brojeva, a to svakako nije prvi slučaj sa "orlovima" u istoriji, štaviše može da bude dodatni motiv.

Šta vi mislite, da li statističari greše kada nas otpisuju?