OTKRIO SVE

UPOZNAO ŠAKIRU, ALI GVARDIOLI JE TO SMETALO: Pikeovi šokantni detalji iz Barse - Čim smo počeli da se zabavljamo...

Autor Nebojša Marković

Đerar Pike se prisetio kako su stvari izgledale u Barseloni te 2011. godine.

Izvor: Profimedia/Instagram/3gerardpique/Printscreen

Đerar Pike je ove godine često u centru pažnje u Barseloni. Posebno je oduševio sve navijače odlukom da drastično smanji platu kako bi pomogao klubu u finansijskim problemima.

Ipak, sada je Pike rešio da otkrije detalje iz kluba od pre 10 godina, a koji se tiču bivšeg trenera Pepa Gvardiole i njegove partnerke Šakire.

Pike je svojevremeno sarađivao sa Gvardiolom, kada je ovaj bio njegov trener od 2008. do 2012. godine. Ipak, visoki štoper je 2011. godine razmišljao da napusti "Kamp Nou" zbog Gvardiolinog odnosa sa njim.

Kako kaže, sve je počelo kada je Pike počeo da se zabavlja sa poznatom kolumbijskom pevačicom, deset godina starijom Šakirom.

"Bilo je mnogo tenzija. Mislim da nas je u to vreme Žoze Murinjo mnogo iscrpeo. Pep je tražio maksimalnu kontrolu oko svega", pričao je Pike na radiju "La Sotana".

Pike je sa Šakirom počeo da se zabavlja početkom 2011. i tada su počeli problemi sa Gvardiolom.

Izvor: Profimedia

"Čim sam počeo da se zabavljam sa Šakirom, sve se promenilo s njim. Bio sam pod velikim pritiskom i razmišljao sam da odem iz kluba tokom 2011. i 2012. godine. Dosta sam patio tokom te poslednje godine sa njim", uverava Pike.

Ipak, do tog odlaska nije došlo, 10 godina kasnije Pike je i dalje sa Šakirom, sa kojom je i osnovao porodicu, a sada veruje da će na "Nou Kampu" i reći zbogom fudbalu.

"Penzionisaću se u Barsi. Ovo bi mogla da bude moja poslednja sezona, da. Idem godinu po godinu, tako da ne mogu da garantujem 100% da ću biti tu naredne sezone. Kad ne budem mogao da dam sve ovom timu, otići ću", rekao je Pike.