Fudbal

NA MARAKANI SAM BIO I KAO DETE, TO JE EMOCIJA, ŽIVOT, SVE: Zvezda sprema slavlje, Stanković poručuje - srećan rođendan

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda u subotu obeležava godišnjicu otvaranja svog stadiona, a Dejan Stanković govorio je o tome šta je sve tu doživeo

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u subotu će obeležiti 58. rođendan stadiona "Rajko Mitić", a meč šampiona Srbije i Proletera biće prilika da navijači sa tribina učestvuju u toj klupskoj proslavi.

Dejan Stanković govorio je u petak na konferenciji za novinare o tome koliko mu "Marakana" znači, s obzirom na to da je na njoj odrastao, zaigrao u prvom timu, a sada je tu i kao trener.

"Ja sam tu bio i kao dete, kao neko ko je skupljao loptu onih godina kada se ostvario najveći rezultat u istoriji Zvezde. Doživeo sam tada šta znači puna Marakana, kao i put ka najvećem uspehu u istoriji. Ta energija i emocija koja je tada bila na Marakani…". zastao je Stanković, evocirajući uspomene na odrastanje u Ljutice Bogdana.

Crvena zvezda je obeležila 58 godina od otvaranja stadiona i velikim bilbordom u centru Beograda, na Slaviji, na kojem piše "Marakana, naša kuća".

"Doživeo sam je i kao igrač, pa kao trener sada. Možda sam je malo više doživeo u Rumuniji, ali mi je drago zbog toga, drago mi je što se vratila publika posle nedaća sa koronom. Marakana je posebna emocija i život, srećan rođendan", dodao je Stanković.