Tu je!

VRATIO SE! RONALDO PONOVO IGRA UZ NEMANJU - JEDAN GA ISPRATIO, DRUGI DOČEKAO: Portugalac dao gol na prvom meču!

Autor Dušan Ninković

Slavni Portugalac opet u timu koji ga je proslavio i već postiže golove.

Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo ponovo igra za Mančester junajted!

Šest godina je proveo u dresu tima sa Old Traforda, da bi se 2009. godine preselio u Real Madrid. Nakon uspešne karijere u Španiji i epizode u Juventusu koja nije bila tako slavna, ponovo je na mestu na kom je stekao punu afirmaciju.

Ole Gunar Solskjer stavio ga je u startnu postavu za meč protiv Njukasla za šta se odužio golom već u prvom delu meča, a u timu se nalazi i naš Nemanja Matić!

Portugalac po drugi put u karijeri debituje za Mančester junajted - zbog toga su cene karata bile ogromne, a ukoliko je postojala i najmanja dilema, sve je rešeno kad su se pojavili sastavi. Na Teatru snova igra kao najistureniji igrač tima, nosi svoju sedmicu i postiže golove za velikana engleskog fudbala.

Pogledajte detalje sa meča:

Porgulaski fudbaler iskoristio je grešku u odbrani Njukasla, pa je sa samo nekoliko metara udaljenosti ''spakovao'' loptu u gol. Igrala se nadoknada prvog dela kada je Ronaldo zatresao mrežu, prvi put od povratka u Englesku!

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Tako je opravdao poverenje i zbog transfera koji se nedavno desio, ali i zbog mesta u startnoj postavi koje je odmah zauzeo. Ali, gol na prvom meču nije jedino što je zanimljivo u vezi Portugalca.

Povratak Ronalda u Mančester junajted zanimljiv je i iz perspektive srpskih fudbalera koji su mu saigrači. Svojevremeno je delio svlačionicu sa Nemanjom Vidićem, koji ga je ispratio iz kluba, a sada ga je na istom mestu dočekao Nemanja Matić. Iako vezista nije bio standardan na početku ove sezone, Solskjer mu je dao šansu od prvog minuta na Ronaldovom drugom debiju.

Ronaldo je pre samo nekoliko dana zvanično predstavljen kao igrač Mančester junajteda, pošto je u finišu prelaznog roka stigao iz Juventusa. Iako su postojale glasine da je blizu gradskog rivala, opredelio se za svoj bivši klub, a kako je naveo razlog je Ser Aleks Ferguson.

Pod komandom škotskog trener igrao je fantastičan fudbal i napravio ogroman iskorak u karijeri. Crveni dres nosio je do leta 2009. godine, a poslednju utakmicu odigrao je u finalu Lige šampiona, koju je Barselona dobila (2:0).

Ukupno, u dresu tima iz Mančestera nastupio je na 292 utakmica, uz 118 golova i 69 asistencija.