Fudbal

SKANDAL U ITALIJI: "DUŠANU SU VIKALI DA JE CIGANIN!" Gazda kluba je besan - SRAMOTA, vređali su ga!

Autor Mladen Šolak

"Isto su uradili i pre dve godine", ljutito je poručio prvi čovek Fiorentine!

Izvor: Profimedia

Sjajni srpski golgeter Dušan Vlahović doneo je pobedu Fiorentini na subotnjem gostovanju Atalanti i još jednom pokazao da je ovo njegova godina. Dao je dva gola iz jedanaesteraca, blistao na terenu i bio heroj utakmice, posle koje je po svemu sudeći vređan sa tribina.

Gazda Fiorentine Roko Komiso javno je u nedelju kritikovao navijače u Bergamu i otkrio šta se dogodilo kada su kamere bile isključene.

"Nije mi se svidelo ono što su uradili. Pre dve godine su rasistički vređali (Brazilca, Enrikea) Dalberta, a ove godine su Dušana Vlahovića nazivali 'ciganinom' dok je davao intervju", rekao je on za klupsku televiziju.

Izvor: Profimedia

Sličnim uvredama u Italiji je neretko vređan i Siniša Mihajlović, koji se čak i šali na taj račun. Međutim, gazdi Fiorentine svakako nije do šale.

"Porodicu Perkasi (vlasnike Atalante) čine veoma dobri ljudi, ali navijači tamo moraju da paze šta rade i šta govore, jer nije u redu da vređaju igrače. Mi to nikad nismo radili", dodao je Roko Komiso, prvi čovek "Viole".

Šta god da su vikali Vlahoviću, samo su mu očigledno dali dodatni motiv da zablista i da povede Fiorentinu ka velikoj i jako važnoj pobedi.