Fudbal

SRBIN PREPLAŠIO MURINJA! Žoze priznao da je LAGAO, pa trčao kao dete po Olimpiku!

Autor Mladen Šolak

Napeto na Olimpiku! Žoze Murinjo je jedva izdržao svoj jubilej.

Izvor: Profimedia

Posle tri odigrana kola, Roma je na čelu tabele Serije A!

Ekipa Žozea Murinja pobedila je u nedelju uveće Sasuololo na Olimpiku rezultatom 2:1 (1:0), zahvaljujući golu napadača "vučice" Stefana El Šaravija u 91. minutu, posle kojeg je otrčao da slavi pod južnom tribinom.

Prethodno je sve na stadionu zaledio srpski internacionalac Filip Đuričić, golom za 1:1 u 57. minutu. Iskoristio je odličnu asistenciju Domenika Berardija, zatresao mrežu i uplašio Žozea Murinja.

Ovako je dao gol:

Izvor: Profimedia

Srbin je u odličnoj formi, sa dva gola i asistencijom učestvovao je u tri od četiri pogotka svog tima na startu sezone, ali nažalost njegov gol nije bio dovoljan da pokvari Murinjov jubilej - 1.000 meč na klupi.

Portugalac je govorio posle meča o svom strahu.

"Sve sam lagao. Govorio sam svima da mi 1.000 meč nije bitan, ali imao sam neverovatan strah od poraza. Srećom, pobedili smo i trčao sam kao dete, jer sam se osećao kao da imam 12 godina, a ne 58", rekao je Portugalac posle meča.

Dodatni strah Murinju je ulio centarfor gostiju Đanluka Skamaka, golom za izjednačenje u nadoknadi vremena. Međutim, na sreću "vučice" taj pogodak poništen je zbog ofsajda, pa je Roma ostvarila petu pobedu ove sezone u isto toliko utakmica.

U ludoj završnici, Sasuolo je pri rezultatu 1:1 u 87. minutu zatresao stativu gola domaćih udarcem Hameda Traorea, a golman domaćih Rui Patrisio pomučio se i desetak minuta ranije da "skine" šut krilnog napadača gostiju Žeremija Boge.

Da ova pobeda bude još više "murinjovska" pobrinuo se poništeni gol Sasuola i u prvom poluvremenu, pri rezultatu 0:0 u 28. minutu.

Potom je usledio gol domaćih udarcem Brajana Kristantea u 37. minutu i bio je to uvod u potpuno ludo drugo poluvreme. Takav spektakl smo i očekivali kada je Murinjo potpisao za "vučicu" ovog leta.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt