Fudbal

POČINJE LIGA ŠAMPIONA - KO ĆE OSVOJITI "UŠATOG" OVE SEZONE!? Tu su mladi lavovi, tu su majstori koje gledamo DECENIJAMA!

Autor Mladen Šolak

U utorak se vraća najjače klupsko takmičenje na svetu!

Izvor: Profimedia / Jean Catuffe / DPPI

Konačno!

Tri i po meseca od finala u Portu, gde je Čelsi postao prvak Evrope pobedom protiv Sitija, vreme je za novu sezonu Lige šampiona.

Uvodno kolo grupne faze biće odigrano od utorka, kada će derbi biti odigran u Barseloni, gde će od 21 čas na Nou Kampu gostovati Bajern predvođen nezaustavljivim Robertom Levandovskim.

Biće to prva utakmice "Blaugrane" u najjačem takmičenju od odlaska Lionela Mesija u Pari Sen Žermen, a Argentinac će učestvovati u "grupi smrti", jer će mu jedan od rivala biti i Mančester siti Pepa Gvardiole, sa kojim je pre decenije pokorio Evropu i svet.

Izvor: Arena sport/printscreen

Kristijano Ronaldo imaće "na papiru" značajno lakši posao jer će Mančester junajted igrati u Grupi F protiv Viljareala, Atalante i Jang Bojsa.

Naravno, "crveni đavoli" odavno nemaju šampionsku rutinu da bi bilo kog rivala ili meč mogli da shvate olako, ali biće veoma zabavno pratiti ponovo Kristijana u dresu velikana sa Old Traforda u takmičenju koje je sa Junajtedom već osvajao.

Izvor: Profimedia

Aktuelni šampion Evrope, Čelsi, smešten je u grupu sa posrnulim Juventusom i Zenitom i Malmeom, koji ne bi trebalo da stvore prevelike probleme zaista moćnom sastavu Tomasa Tuhela.

Takođe, biće veoma interesantno pratiti povratak Milana i Zlatana Ibrahimovića u najjače takmičenje u grupi u kojoj su i Liverpul, Atletiko, Porto...

Pred nama je niz velikih utakmica i fudbal koji će sigurno svima doneti zabavu, utakmice i golove za pamćenje. Prognozirajte ko će postati šampion Evrope i pogledajte parove i sastav grupa:

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Parovi 1. kola

Utorak

GRUPA E: Barselona - Bajern 21.00, Dinamo Kijev - Benfika 21.00
GRUPA F: Jang Bojs - Mančester junajted 18.45, Viljareal - Atalanta 21.00
GRUPA G: Sevilja - Salcburg 18.45, Lil - Volfsburg 21.00
GRUPA H: Čelsi - Zenit 21, Malme - Juventus 21

Sreda

Grupa A: Mančester siti - Lajpcig 21, Briž - Pari Sen Žermen 21
Grupa B: Atletiko - Porto 21, Liverpul - Milan 21
Grupa C: Bešiktaš - Dortmund 18.45, Sporting - Ajaks 21
GRUPA D: Šerif - Šahtjor 18.45, Inter - Real 21