Stvarno?

ZASLUŽILI SMO POBEDU U BEOGRADU: Trener Brage šokirao na konferenciji - ''Uradili smo dovoljno za trijumf!''

Autor Dušan Ninković

Trener portugalskog tima zadovoljan izdanjem svoje ekipe nije bio previše rečit, ali je ostao pri stavu da su bolji od Zvezde.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je u prvom kolu grupne faze Lige Evrope savladala Bragu na svom terenu (2:1), ali trener gostujućeg tima smatra da to nije pravedan rezultat. Po rečima Karlosa Karvahala, Portugalci su zaslužili pobedu u Beogradu!

To je iskusni stručnjak saopštio novinarima na konferenciji odmah nakon završetka meča.

Šta je nedostajalo večeras za Braginu pobedu?

''Nedostajalo je malo efikasnosti. Imali smo prilike, ali nismo uspeli da postignemo gol. Kao što se kaže u fudbalu, ko ne postigne gol, nastrada... Falilo nam je jedino da budemo efikasniji'', zaključio je čovek bogatog iskustva, trener koji je radio u Engleskoj, Grčkoj, Turskoj,...

Portugalske novinare zanimalo je i zašto Braga nije bila ofanzivnija u finišu meča, negde oko 80. minuta. Činilo se da ima prostora za Bragin rizik, ali... 

''Imali smo na terenu igrače koji su mogli da daju gol. Očekivali smo da ćemo postići više golova sa ovim timom'', kratko je prokomentarisao trener portugalske ekipe.

Pre meča Karvahal je isticao da ne dolazi u Beograd po bod, a i nakon utakmice na stadionu Rajko Mitić verovao je da je njegov tim bolji!

''Zaslužili smo da pobedimo. Uradili smo dovoljno za pobedu. Što se tiče grupe, ovo je tek prva utakmica i igraće se još mnogo mečeva'', šokirao je Karlos Karvahal.

Atmosfera u Beogradu veoma se svidela iskusnom stručnjaku i drago mu je što je mogao da predvodi ekipu u ovakvom meču.

''Portugalskih navijača je bilo malo, ali smo oduševljeni njihovom podrškom. Ovakva atmosfera na utakmici, koju su napravili navijači Crvene zvezde zaslužuju čestitke. Bilo je uživanje što smo doživeli ovako nešto'', zaključio je trener Brage.

Crveno-beli su prekinuli niz od sedam uzastopnih neuspeha na otvaranju grupne faze i ispisali novu stranicu klupske istorije. Ovaj rezultat lansirao ih je na prvo mesto grupe, pošto su Mitjiland i Ludogorec odigrali nerešeno - 1:1.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt