Pogađa!

ZVEZDA NIJE USPELA DA GA VRATI, ON EKSPLODIRAO U TURSKOJ: 5 mečeva i 6 golova bivšeg igrača crveno-belih!

Autor Dušan Ninković

Neverovatna golgeterska forma nekada najboljeg strelca srpske Superlige.

Izvor: MN Press

Pokušala je Crvena zvezda ovog leta da vrati Aleksandra Pešića u Beograd, ali je na kraju ubojiti golgeter prelomio da karijeru nastavi u Turskoj. Potpisao je za Karagumruk, koji je pravi hit na početku nove sezone.

Najzaslužniji za to je momak koji je upisao i debitantski nastup za reprezentaciju Srbije. Nekada najbolji strelac Superlige u Srbiji sada ide ka istom priznanju u Turskoj jer je na prvih pet mečeva postigao šest golova!

Iako je danas Malatija imala prednost 2:0 i 3:1, nekadašnji napadač Crvene zvezde je uspeo da osvoji tri boda za svoj klub. Naravno, nije jedini ''krivac'' za to, ali kao dvostruki strelac svakako je među najzaslužnijima.

Pešić je pogodio u 44. i 76. minutu, što je bilo dovoljno za izjednačenje, da bi iskusni Andrea Bertolaci drugim golom na meču postavio konačnih 3:4 i doneo tri boda Karagumruku.

Bila je to treća pobeda ekipe u prvih pet kola, a uz deset osvojenih bodova nalaze se u samom vrhu tabele. Kada se gleda tabela sa listom strelaca, srpski fudbaler je tu na vrhu sa šest golova nakon pet odigranih kola.

Podsećamo, Pešić je na meti Zvezde bio kada je postalo jasno da napušta Izrael u kom je u tom trenutku bilo veoma napeto zbog potencijalnog rata sa Palestinom. Postojala je ponuda iz Beograda, ali se Pešić nije vratio u tim u kom je bio impresivan tokom sezone 2017/18.